Gouden Tavola gaat vooraf aan beurs in maart

14 februari 2018

De winnaars van de wedstrijd Gouden Tavola worden dinsdag 20 februari bekendgemaakt in het Belgische Kortrijk. De competitie bepaalt mee wat morgen op het bord van de consument ligt en gaat vooraf aan de Tavola 2018: vakbeurs van de fijne en verse voeding van 11 tot en met 13 maart.

De wedstrijd Gouden Tavola bekroont de beste innovaties in voeding en bepaalt mee wat morgen op het bord van de consument ligt, zo laat de organisatie weten. De wedstrijd wordt georganiseerd naar aanleiding van de Tavola, wel de mooiste voedingsbeurs van het Europese vasteland genoemd, die sinds 1982 elke 2 jaar in Kortrijk Xpo plaatsvindt. Dit jaar is dat van 11 tot en met 13 maart.

In dit periode worden 17.000 professionals uit de retail, groothandel, speciaalzaken en cateringorganisaties uit meer dan 30 landen verwacht op Tavola. Bezoekers kunnen er de foodtrends en smaken van morgen ontdekken.

Strenge selectie met 2 juryrondes

In een eerste fase van de wedstrijd beoordeelden (minstens) 3 aankopers het aspect innovatie van elk product. Na de eerste screening van een 100-tal producten, mochten iets meer dan 50 producten meedingen naar de felbegeerde Gouden Tavola.

Daarna volgde een grondige jurering met proeverij, waarbij alle facetten van het product of concept nauwgezet worden beoordeeld. Deze 14-koppige jury bestaat uit kopers, verantwoordelijken uit de gastronomie, reclamewereld, product- en merkontwikkeling en leden van de vakpers. Zij bepaalden in 4 rubrieken de winnaar van de Gouden Tavola en 2 genomineerden. Ook criteria als smaak, verpakking, marketing, milieuvriendelijkheid en duurzaamheid speelden een rol tijdens de jurering.

Deze nieuwe producten spelen vaak in op nieuwe trends, nieuwe toepassingen of creatie van andere gebruiksmomenten.  Deze elementen zijn absoluut terug te vinden in de gejureerde top 50.  De toelichting en het waarom van de innovaties komen uitgebreid aan bod tijdens de prijsuitreiking.

>> Lees ook: Winnaars Gouden Tavola 2016 bekend

De beurs in Kortrijk

De Tavola 2018: vakbeurs van de fijne en verse voeding, vindt plaats van zondag 11 maart tot en met dinsdag 13 maart in Kortrijk Xpo - Doorniksesteenweg 216 - 8500 Kortrijk. De toegang is voorbehouden aan professionals in de voedingssector.

Altijd op de hoogte blijven?