Gouden Tavola 2014 voor Enrico, Deleye/ Didess en R&D Food Revolution

11 februari 2014 Edwin Rensen

Enrico uit Amsterdam, Deleye/Didess uit Moeskroen/Gierle en tweemaal R&D Food Revolution uit Gierle zijn verkozen tot de winnaars van respectievelijk de Gouden Tavola Retail 2014,de Gouden Tavola Delicatessen 2014,de Gouden Tavola Traiteur 2014 en de Gouden Tavola Foodservice 2014.

De wedstrijd Gouden Tavola – de prestigieuze wedstrijd onder de exposanten van Tavola in het Belgische Kortrijk (16, 17 en 18 maart) – bekroont het beste & meest innovatieve nieuwe product op de beurs. Met maar liefst 95 inzendingen, geven de exposanten een duidelijk signaal dat innovatie & nieuwe producten hoog op de agenda staan.

Anno 2014 worden producten in 4 categorieën beoordeeld: Retail (: producten in consumentenverpakkingen voor verkoop in self-service), Traiteur (: producten voor traditionele bediening), Foodservice (: producten die door cateringbedrijven en grootkeukens aan de consument worden aangeboden), en de categorie Delicatessen (: producten aangeboden in speciaalzaken & delicatessenzaken).


De winnaars

De winnaar van de Gouden Tavola Retail 2014 (product voor verkoop in zelfbediening) is de firma Enrico voor het product Regendruppels (zie foto). De jury was absoluut aangenaam verrast door dit mooi ogende pareltje. Dit kleine pepertje vindt zijn oorsprong in het amazone regenwoud in Zuid-Amerika, de vorm en smaak zijn uniek. De vorm lijkt op een regendruppel en is daardoor fantastisch als garnering in salades, amuses en ijscoupes.

Binnen de categorie Gouden Tavola Traiteur (product verkocht in traditionele bediening) werd de firma R&D Food Revolution de winnaar voor het product: Cheese Bread – 5 verschillende soorten brood voor bij kaas. Binnen de categorie Gouden Tavola Foodservice (producten voor cateringbedrijven en grootkeukens) werd de firma R&D Food Revolution als winnaar uitgeroepen voor het product Tasty Bites, een origineel en prikkelend borrelhapje dat ontstaan is in de keukens van Tickets van Albert Adrià. Elk hapje heeft een bijpassende kruidenmengeling van Albert Adrià.

De winnaars van de Gouden Tavola Delicatessen 2014 (product voor speciaalzaken) zijn de firma's Deleye en Didess geïnspireerd door Roger Van Damme met het product Diamond Collection / Elements.

 

Een verslag van de Tavola in een van de komende nummers van Vleesmagazine.

Altijd op de hoogte blijven?