Goedegebuur weegt met Espera

2 juni 2017

Goedegebuur Vlees B.V. te Rotterdam verwerkt uitsluitend rundvlees van de beste melkveerassen. Wekelijks verwerkt het bedrijf zo’n 750 ton rundvlees. Goedegebuur is gespecialiseerd in het uitbenen, uitsnijden en consistent categoriseren van rundvlees. Goedegebuur beschikt over een van de grootste uitsnijderijen in Europa en heeft hierin een breed assortiment verdeeld over drie segmenten: rundvlees, biologisch rundvlees en kalfsvlees.

Goedegebuur kiest voor Espera om de hoogwaardige vleesproducten in dieptrekverpakking volautomatisch te wegen- en uit te prijzen met  Espera weeg-/ uitprijsapparatuur.  Aanvullend is er een nieuwe verpakkingslijn geplaatst om eveneens skin-verpakkingen te produceren. Deze skinverpakkingen worden met dezelfde Espera machine eveneens gewogen en voorzien van een actueel geprint etiket. Met deze oplossing gaat Goedegebuur flinke stappen maken binnen de Europese retailmarkt.

Na een brede oriëntatie is gekozen voor een oplossing met een volautomatische Espera ES 7011 weeg/uitprijsmachine voorzien van boven en onderprinter. Aanvullend zijn er ter controle barcodescanners geplaatst aan de boven- en onderzijde. De gehele configuratie wordt aangestuurd middels de Espera EST-driver naar het ERP-pakket van Magic. Een uitsorteersysteem achter de lijn zorgt ervoor dat de juiste verpakkingen bij de juiste klant komen. Hierdoor kan Goedegebuur snel, kwalitatief en efficiënt inspelen op de Europese retailmarkt met de huidige eisen die daaraan gesteld worden.

Altijd op de hoogte blijven?