Goedegebuur brengt nieuw rundvleesconcept op de markt

cuission

Op de internationale vakbeurs SIAL te Parijs lanceert het Rotterdamse vleesbedrijf Goedegebuur deze week een nieuw concept. ‘Cuisson, jouw perfecte steak’. Een nieuw merk in luxe rundvlees specialiteiten voor de retailmarkt in Nederland.

De consument verandert. Met name in haar houding en gedrag met betrekking tot vlees. Minder vaak vlees op tafel, maar áls het er dan komt, is het steeds meer een genietmoment. Met name bij luxe steaks zoals biefstuk, waarbij de aankoop vaak gericht is op het weekend en/of als mensen thuis vrienden of familie ontvangen.

Dubbeldoel koeien

Cuisson is een nieuw merk in luxe steaks, gebaseerd op vlees van hoogwaardige dubbeldoel koeien. Het vlees bevat een subtiele marmering, kleine vetlijntjes in het vlees die wegsmelten tijdens het bakken en tegelijkertijd zorgen voor een karakteristieke smaak.

De steaks van Cuisson worden op ‘restaurantdikte’ gesneden. Hierdoor kan de consument perfect haar eigen ‘cuisson’ (garingsvoorkeur zoals raw, medium, welldone) aan de steak meegeven. Doordat de steaks dikker zijn gesneden kun je deze zeer nauwkeurig bakken en slaat de steak niet door waardoor hij snel te gaar wordt.

Layar app

Om de ultieme ‘cuisson’ te verkrijgen wordt de consument geholpen door de verpakking. Deze is interactief gemaakt met een Layar code. Na het downloaden van de Layar app (appstore) kan de verpakking met een smartphone of tablet worden gescand, waarna je via filmpjes meer te weten komt over de herkomst van de dubbeldoel koe, maar óók hoe je leert hoe je je eigen ‘cuisson’ aan de steak meegeeft. Daarnaast kan de consument meer te weten komen over wáár in de koe zijn steak vandaan komt.

Supermarkt

Het nieuwe merk zal binnenkort beschikbaar komen in de retailmarkt, in een range van klassieke biefstuk en ossenhaas, entrecote en bavette.

goedgebuur-1024x320
Lees ook
Nog nooit zoveel overheidssteun aan biologische sector

Nog nooit zoveel overheidssteun aan biologische sector

De Tweede Kamer neemt vier moties aan ter bevordering van biologische landbouw en voeding. Op 25 mei kreeg de motie van D66 en CDA voor een ‘supermarkten convenant’ steun vanuit de ruime meerderheid. De Kamer steunt ook voorstellen om biologische landbouw en bloembollenteelt aantrekkelijker te maken.

Plus komt varkens- en rundvleesboeren financieel tegemoet

Plus komt varkens- en rundvleesboeren financieel tegemoet

Plus versterkt de samenwerking met haar Nederlandse varkens- en rundvleesboeren om samen te zorgen voor goed eten uit een gezonde keten. De supermarktorganisatie zet een volgende stap en komt de varkens- en rundvleesboeren tegemoet door een extra bijdrage te betalen.Plus heeft de afgelopen weken gesprekken gevoerd met boeren en hun vertegenwoordigers...

Jonathan Zandbergen en The Meatlovers verlengen samenwerking

Jonathan Zandbergen en The Meatlovers verlengen samenwerking

Stefchef Jonathan Zandbergen is één van ambassadeurs van Themeatlovers.nl. Met recepten inspireert hij vleesliefhebbers tot de lekkerste gerechten die de hoge kwaliteit vlees van The Meatlovers tot zijn recht laten komen. De samenwerking bevalt beide partijen goed, vandaar dat deze voor de komende twee jaar is verlengd.The Meatlovers bestaat uit een...