Goed teamwerk - Karin Derksen

goed team werk groter

Lukt het jou en je team om het beste resultaat uit de samenwerking te halen? Heeft iedereen er plezier in en zijn alle betrokkenen tevreden? Als dat niet (altijd) lukt, ben je geen uitzondering. Zowel in de praktijk als uit onderzoek blijkt dat het rendement en werkplezier in teams vaak tegenvalt.

Organisaties denken nogal eens dat het, als ze de juiste medewerkers bij elkaar brengen in een team en als die weten wat hen te doen staat, wel goed komt. En dat is dus vaak niet zo. Het boek Goed teamwerk geeft inzicht in de randvoorwaarden die nodig zijn voor goed teamwerk en je leest hoe je een goede samenwerking realiseert. Ook komt leiderschap en zelfsturend teamwerk aan bod, met extra aandacht voor ‘remote’ teamwerk: hoe realiseer je goed teamwerk als je op afstand moet samenwerken?

Goed teamwerk biedt een prima startpunt voor teams, leidinggevenden, hr-adviseurs, teamcoaches en iedereen die met teams werkt en goed teamwerk wil realiseren.

Dit boek won 19 april de OOA Boek van het Jaar Verkiezing 2022. Voor deze verkiezingen stellen organisatiedeskundigen en -adviseurs uit bijna 100 verschenen vaktitels een top 10 samen. De jury vond Goed Teamwerk het beste vakboek. "Het boek is mooi vormgegeven en voorzien van handige hulpmiddelen. Erg verhelderend dat de auteur in een vlotte bondige stijl de belangrijkste zaken nog een keer op een rijtje zet, aanvult met eigen werk en onderbouwt met wetenschappelijk onderzoek."

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Een bron van inspiratie

Een bron van inspiratie

Binnen de vleesbranche is worst- en vleeswarenspecialist Paul van Trigt een instituut. Niet alleen als vakman en expert op het gebied van productkeuring – laat hem een worst proeven en hij benoemt tot op de gram welke specerijen erin zitten – maar ook als een oneindige bron van kennis.

Marketing voor ondernemers met lef

Marketing voor ondernemers met lef

Veel ondernemers proberen klanten te lokken door hun kennis te delen. Helemaal verkeerd schrijft Aartjan van Erkel in zijn nieuwe boek Nummer 1. Hij gelooft dat je niet je kennis gratis moet delen, maar moet entertainen. “Stop met teachen, begin met teasen.”

De Verstandige Kock

De Verstandige Kock

De Verstandige Kock is het enige gedrukte Nederlandstalige kookboek uit de zeventiende eeuw. Hierin staan culinaire gerechten van de Lage Landen uit deze perdiode. Twintig recepten uit dit boek zijn nu bewerkt voor de moderne keuken.  Het kookboek De Verstandige Kock werd in 1669 als sluitstuk opgenomen in het driedelige ‘Het Vermakelijck...