Glazen Kalf voor kalfsrack van Merél Thomasse

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

MAASTRICHT - Merél Thomasse van Bistro Sharlot te Ulvenhout, heeft tijdens de European Fine Food Fair in Maastricht 'Het Glazen Kalf' van VanDrie Group gewonnen.

MAASTRICHT - Merél Thomasse van Bistro Sharlot te Ulvenhout, heeft tijdens de European Fine Food Fair in Maastricht ‘Het Glazen Kalf’ van VanDrie Group gewonnen.

De competitie om 'Het Glazen Kalf' is er vooral om chefs de gelegenheid te geven weer eens wat anders te doen met kalfsvlees dan het gebruikelijke.

Er wordt naar eigen creativiteit een hoofdgerecht gemaakt en voorgelegd aan een jury van vakmensen, bestaande uit Ton de Zeeuw (Culinair Journalist), Fred Dijsselbloem (Voorzitter Eurotoques), Ad Janssen (Meesterkok) en Mathieu Vanhoutum (winnaar Glazen Kalf 2009).

Merél imponeerde de voltallige jury met haar creatie van kalfsrack. Vooral was de jury onder de indruk van de cuisson, daarmee liet ze de andere deelnemers achter zich. Daarmee haalde zij deze prestigieuze prijs, die werd uitgereikt door Cas Spijkers, naar zich toe.
 

Lees ook:
Maqs en VanDrie winnen Vers Top 100 (21 september 2009)
Ekro is Smaakmaker van 2007 (19 februari 2007)
VanDrie kookt met Euro-toques (23 januari 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over VanDrie Group
Alle berichten over kalfsvlees

Altijd op de hoogte blijven?