Gildeslager van Egmond wint Arnhem Rookworststad 2021/2022

25 oktober 2021 Redactie Vleesmagazine

Gildeslager van Egmond is de winnaar van de 47e editie van de vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2021/2022 en mag de hoofdprijs, de Bronzen rookworst, mee naar huis nemen. De reservekampioen is Daan van Veldhuizen.

Bij de vakwedstrijd Arnhem Rookworststad staan vakmanschap en productkwaliteit centraal. Slagers kunnen in zes rubrieken producten aanleveren, waaronder Rookworst fijn, Rookworst grof en Rookworst speciaal. Een vakjury keurt alle producten en let daarbij op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie.

Hoge kwaliteit

De kwaliteit van de inzendingen waren dit jaar volgens de jury van uitzonderlijke hoge kwaliteit. Gildeslager van Egmond kwam als beste uit de bus. De jury bekroonde zowel zijn fijne als grove rookworst met goud met ster. Bij de vorige editie stond de slagerij ook al in de top 3.

Vanwege de coronapandemie konden in 2020 alleen de rubriekswinnaars naar de prijsuitreiking komen. Dit jaar was er weer een feestelijk diner met alle prijswinnaars. Op de website van Arnhem Rookworststad staat een overzicht met alle prijswinnaars.

Altijd op de hoogte blijven?