Gewonde slachter maakt het goed (foto's)

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Het gaat goed met de werknemer van T. Boer & Zn., die donderdagmiddag gewond raakte tijdens zijn werk in de slachterij. Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf.

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Het gaat goed met de werknemer van T. Boer & Zn., die donderdagmiddag gewond raakte tijdens zijn werk in de slachterij. Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf.

De man in kwestie kwam donderdag met zijn hand terecht in een machine en raakte daarbij, naar het zich in eerste instantie liet aanzien, behoorlijk gewond. Er werd zelfs een traumahelikopter opgeroepen om hulp te verlenen.

Volgens het bedrijf vielen de verwondingen achteraf gezien mee. De werknemer heeft zijn middenhandsbeentje gebroken. 'Het gaat nu ‘uitstekend’ met hem', aldus de woordvoerder.

Toedracht

De precieze toedracht is nog niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat een moment van onoplettendheid oorzaak is. 'Even een vuiltje willen weghalen, zonder de machine uit te zetten', zegt directeur Henny Swinkels van VanDrie Group, waar T. Boer & Zn. onderdeel van is.

Veiligheid

Volgens hem voldoen alle machines aan alle veiligheidseisen. 'Maar het is net als in het verkeer: als iets gewoon is, reageer je soms laconieker. Het is daarom wel zaak dat de veiligheidsmaatregelen nóg beter onder de aandacht worden gebracht.' De Arbeidsinspectie onderzoekt de zaak momenteel.

Op 7 mei vorig jaar gebeurde er overigens een soortgelijk ongeval bij T. Boer & Zn. Toen raakte ook een man met zijn arm bekneld in een machine. De verwondingen vielen ook hier achteraf mee.

Fotograaf Wilco Hogenbirk was donderdagmiddag ter plaatse en maakte bovenstaand fotoverslag.

Lees ook:

Zwaargewonde bij slachterij T. Boer & Zn.  (14 februari 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over ongevallen

Alle berichten over T. Boer & Zn.

Altijd op de hoogte blijven?