Gevild: Lobby
Lobby
Is het toeval of opzet dat de vleesindustrie momenteel zo erg onder vuur staat? Opzet, zou ik zeggen. Er komen immers verkiezingen aan en de Partij voor de Dieren heeft stemmen nodig. Wat is er dan beter in deze huidige feel-good economy de consument te bestoken met dierenliefde? En ze er dan meteen achter aan laten zien, dat die gemene vleesmensen die lieve, pluizige, schattige diertjes heel wreed afmaakt. Dat doet het altijd goed.
Wat dat betreft een compliment voor Henny Swinkels en de zijnen. VanDrie Group kwam onlangs als eerste met een maatschappelijk jaarverslag. En daarin lezen mensen inderdaad dat er lieve kalfjes worden gedood voor een stukje vlees, maar VanDrie doet er tenminste niet geheimzinnig over en laat zien waar ze voor staat. Ze neemt verantwoordelijkheid.
Caroline van der Plas
Meer over
Lees ook
Saucijzen
Een paar jaar geleden hadden we toch allemaal saucijzen in de toonbank? Lekker ‘neutraal’ gekruid met keukenzout, peper en nootmuskaat. Nu zien we steeds vaker dat collega’s het lastig vinden om nog saucijzen te verkopen. De eetgewoontes veranderen, dus verandert ons assortiment mee.
Zout versus kleurzout
Mineraal zout is waarschijnlijk de meest toegepaste hulpstof in de slagerij en de vlees(waren)industrie. Slagers gebruiken zowel keukenzout als kleurzout. Slager Jan Nederhoed legt in dit artikel het verschil tussen de twee soorten uit.
Vleesbranche in de media – week 16
Kweekvleesproducent Mosa Meat op Koningsdag, slager voorkomt uitbraak van pokken en waarom verkopen slagers spekkoek? Wat kwam er deze week over de vleesbranche voorbij in de media?