Genomineerden Worstmaker en Traiteur van het jaar 2021

Traiteur en Worstmaker van het Jaar_persbericht UW Slager

De genomineerden voor Worstmaker en Traiteur van het jaar zijn bekend. Tijdens het jaarevent van Uw Slager en Het Worstmakersgilde op 24 januari maakt Stichting het Worstmakersgilde, de organisator van de wedstrijd, de winnaars bekend.

In 2020 kon de wedstrijd vanwege de coronapandemie niet plaatsvinden. De organisatie is blij dat het dit jaar wel mogelijk is. Gedurende het voor- en najaar 2021 werden een groot aantal producten afgehaald bij 150 deelnemende slagerijen en gekeurd door keurmeesters van het Worstmakersgilde. De slagerijen met de beste beoordelingen zijn genomineerd voor de titels.  Zij kregen in november te horen dat ze nog in de race zijn voor de titel. Een laatste keuringsronde moet nu uitwijzen welke slagerijen de provinciale- of landelijke titel behalen.

Keuringen

“Tijdens de keuringen beoordelen we de producten op vele vaktechnische aspecten, waarbij we de consument centraal stellen,” aldus hoofdkeurmeester Jos Pinckaers. Sinds dit jaar werken de slagers van Het Worstmakersgilde en Uw Slager samen, waardoor het aantal slagerijen dat meedoet met deze keuringen flink hoger is dan voorgaande jaren. Pinckaers: “We hebben heel erg veel lekkere en goede producten voorbij zien komen. Als je vervolgens genomineerd bent voor de titel, is dat een groot compliment voor de kwaliteit van de producten die je als slager maakt!”

Het team van erkende keurmeesters bestaat uit gecertificeerde slagers en oud-slagers. Zij beoordelen producten als worst, vleeswaren en maaltijden op vakmanschap, geur, smaak, versheid en hygiëne. Daarvoor worden producten zelfs microbiologisch gekeurd. Albert-Peter Veldkamp van Uw Slager: “Ambachtelijke slagers mogen dan trots zijn op hun oorkonde, ze zijn vooral trots op het grote scala aan producten die ze zelf maken. Voor consumenten is het bovendien prettig om te weten hoe en waar hun producten vandaan komen, een groot goed.”

Nominaties

De volgende slagers zijn genomineerd voor de titel Worstmaker van het jaar en Traiteur van jaar.

Worstmaker van het jaar:

  • Uw Slager ’t Wuiver – Spanbroek
  • Postma Vleeswaren – Haarlem
  • Uw Slager Limousinhoeve – Hoek
  • Uw Slager Lotgering – Bunnik    
  • Uw Slager Wilbrink – Beekbergen
  • Gildeslager Kastelein – Diepenheim
  • Keurslagerij Erik Pinckaers – Eijsden
  • Slagerij Verkoeijen – Leunen     
  • Slagerij Dennis van de Ven – Schijndel
  • Gildeslager Grouwe – Zwartemeer
  • Gildeslager Kempenaar – Oosterhesselen
  • Kwaliteitsslagerij Dol – Langweer

Traiteur van het jaar:

  • Slagerij ’t Bakkertje – Volendam
  • Uw Slager Brantjes – Beverwijk
  • Gildeslager van Sprang – Gouda
  • Slagerij de Waard – Yerseke
  • Gildeslager Marlet – Driebergen
  • Uw Slager ’t Pleintje – Harskamp
  • Uw Slager Schuiteman - Garderen
  • Gildeslager Kastelein - Diepenheim
  • Gildeslager Uit de Bosch - Harderwijk
  • Keurslagerij Pinckaers - Eijsden
  • Slagerij Verkoeijen - Leunen
  • Gildeslager Kempenaar – Oosterhesselen
  • Kwaliteitsslagerij Dol - Langweer

Komend jaar

Na een laatste keuringsronde wordt op 24 januari de winnaar bekend gemaakt. 2022 staat voor Het Worstmakersgilde en Uw Slager in het teken van het nog meer inhoud geven aan keuringen, bijeenkomsten en diverse kennissessies. Zodat de aangesloten slagerijen hiervan maximaal profiteren en kunnen inzetten in hun bedrijfsvoering.

Lees ook
Vlees in de media - week 32

Vlees in de media - week 32

In Memoriam voor Gerrit Kastelein, een reportage bij varkensboerderij Zonvarken en waar moeten slagers rekening mee houden als de Afrikaanse Varkenspest in Nederland opduikt. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Keurslager genomineerd voor Retailer of the Year

Keurslager genomineerd voor Retailer of the Year

Keurslager is in de categorie Eten en Drinken genomineerd voor Retailer of the Year. In deze categorie neemt Keurslager het op tegen Bakker Bart, Gall & Gall, Mitra Drankenspeciaalzaken en Xenos.

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Een rood, mals en sappig stuk vlees: het is een van de dingen die barbecueën zo mooi maakt. Dit recept voor côte de boeuf is een echte aanrader. Het wordt uit de ribben van het rund weggesneden. De rib wordt meegesneden waardoor het vlees een randje vet heeft en vol van smaak is. De rug van een koe is minder gespierd en dat geeft het...