Gehaktdonut

7 december 2007 Slagerswereld

Bij keurslager Rob Nuyten in Spijkenisse ligt de Gelderse schijf niet meer in de toonbank. Nuijten maakte het uiterlijk van de Gelderse schijf wat eigentijdser en sindsdien is het artikel weer terug van weg geweest. Vooral kinderen waarderen deze veka. Nuijten verkoopt er gemiddeld zo'n zestig per week. Hij rekent € 0,75 per stuk. De brutowinst ligt op ongeveer 60 procent.

Bij keurslager Rob Nuyten in Spijkenisse ligt de Gelderse schijf niet meer in de toonbank. Nuijten maakte het uiterlijk van de Gelderse schijf wat eigentijdser en sindsdien is het artikel weer terug van weg geweest. Vooral kinderen waarderen deze veka. Nuijten verkoopt er gemiddeld zo’n zestig per week. Hij rekent € 0,75 per stuk. De brutowinst ligt op ongeveer 60 procent.

 

Grondstoffen:

  • Varkenssnippers (80/20)

Hulpstoffen:

  • Gewone slavinkenkruiden
  • Blank paneermeel

Bereiding:

Sorteer de snippers nauwkeurig zodat er geen ongerechtigheden achterblijven. Vermeng ze met de slavinkenkruiden of -mix. Meng tot er een homogeen deeg ontstaat.

Vorm met een ronde steker schijven van ongeveer 120 gram. Steek uit het midden met een steker een rond gat uit. Het deeg kan weer gebruikt worden voor de overige donuts. Panneer de donuts met een blanke paneer. De donuts kunnen ook voor de barbecue worden gebruikt.

Maak het deeg dan wat steviger. Bijvoorbeeld door voor de helft gehakt te gebruiken. Paneer dan niet.

 

Altijd op de hoogte blijven?