Gegrilde spiesjes van rosbief met groene asperges

13 augustus 2012 Vivie Brandligt

Een heerlijk zomers recept voor op de barbecue. Spiesjes van rosbief met groene asperges, sesam en teriyaki saus.

Ingrediënten voor twee

  • 6 groene asperges
  • 18 plakjes rosbief
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • Een snuf Japanse togarashi pepers

Voor de saus

  • ½ dl soja saus
  • ½ dl sake
  • ½ dl mirin (Japanse zoete kookwijn)
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel maïzena opgelost in wat koud water

Werkwijze

Schil de onderkantjes van de groen asperges en snijd deze in drieën. Breng water aan de kook met zout en kook de asperges voor 3 minuten. Haal de asperges eruit en spoel deze koud. Rol elk stukje asperge in een plakje rosbief en spies drie van deze pakketjes op een prikker. Je krijgt dan 6 prikkers. Bestrooi deze spiesjes met wat togarashi pepers naar wens want deze is best pittig en maak nu de saus. Doe de soja, sake ,en de mirin in een pannetje en breng dit aan de kook bind dit met het maïzena papje door dit papje er beetje bij beetje bij te gieten en dit met een garde door te roeren tot een siroop dikte. Neem de saus van het vuur en voeg de heel fijngesneden knoflook toe. Maak nu een grillpan heet en grill de spiesjes in enkele minuten aan twee kanten mooi bruin (bbq kan ook) leg op wat fijn gesneden ijsbergsla en giet de terriyaki saus erover. Strooi als laatste de sesamzaadjes eroverheen en serveer bijvoorbeeld met gele rijst en doperwtjes.

Tip: Lekker met een glas Beaujolais

 

Altijd op de hoogte blijven?