Geertsen Vlees failliet verklaard

attachment-001_food-image-1100631-272x185

Vleesverwerkingsbedrijf Geertsen Vlees in Tegelen is failliet verklaard.

Dat meldt De Limburger. De curator laat aan de regionale krant weten dat het familiebedrijf het faillissement zelf heeft aangevraagd.

Marges kleiner

De krant citeert curator Jeroen Bakkers uit Venlo: ‘De marges in deze branche worden steeds kleiner. Geertsen leverde vers vlees aan winkels van onder meer Jumbo, Jan Linders en Albert Heijn. Halalvlees vormde 20 tot 25 procent van de omzet.’ De curator legt verder uit dat er flink geïnvesteerd zou moeten worden in onder meer koelinstallaties en een ingrijpende verbouwing. De eigenaren hebben besloten dat niet te doen.

Achttien vaste krachten

Het vleesbedrijf had achttien vaste krachten in dienst en enkele oproepkrachten. De curator verwacht dat zij snel elders aan het werk kunnen. Van een viertal personeelsleden is al bekend dat dit het geval is laat Bakkers De Limburger weten.

Bron: De Limburger

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Vleestopper: Bavette van de bbq met salsa verde

Vleestopper: Bavette van de bbq met salsa verde

Bavette is een populair stuk vlees voor op de barbecue en dat is niet voor niets. Het is heerlijk mals en sappig. Het is de dikke rand vlees uit de flank van het rund en wordt ook wel vanglap, flank steak of vinkelap genoemd.

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Een rood, mals en sappig stuk vlees: het is een van de dingen die barbecueën zo mooi maakt. Dit recept voor côte de boeuf is een echte aanrader. Het wordt uit de ribben van het rund weggesneden. De rib wordt meegesneden waardoor het vlees een randje vet heeft en vol van smaak is. De rug van een koe is minder gespierd en dat geeft het...

Verrassend én lekker: Gebraden picanha met dille-kappertjesjus van de barbecue

Verrassend én lekker: Gebraden picanha met dille-kappertjesjus van de barbecue

Wil je eens echt goed uitpakken met een lekker stuk barbecuevlees? Ga dan voor picanha. Dit stuk vlees is het driehoekige staartstuk van een rund. Doordat dit deel van de koe weinig beweging krijgt, is het vlees botermals.