Geef werknemers meer zekerheid

contract_pixabay

Foto: Andreas Breitlin/Pixabay

De arbeidsmarkt is in beweging. Waar werkgevers flexibiliteit willen, zoeken werknemers vooral zekerheid. Hafid Ballafkih van de onderzoeksgroep Arbeid in Transitie aan de Hogeschool van Amsterdam zegt dat de flexibiliteit van de arbeidsmarkt te ver is doorgeschoten. Hij pleit in De Groene Amsterdammer voor meer zekerheid voor werknemers.

In 2018 deed hij samen met zijn collega's onderzoek naar de banen van de toekomst. Voor dit onderzoek sprak hij 135 werkgevers uit Amsterdam. Veel van deze werkgevers willen flexibiliteit van hun werknemers. "Hun ideaal is een vorm van hyperflex, waarbij de werkgever bepaalt waar en wanneer iemand werkt." Bijvoorbeeld dat werknemers alleen werken in de piekuren, bijvoorbeeld drie uur in de ochtend en drie uur in de avond. En dat werknemers meerdere banen hebben.

Werknemers willen juist iets heel anders. Ballafkih ziet werknemers uit de flexibele onderklasse van baan naar baan hoppen. Zij zoeken juist zekerheid. Echte banen met echte contracten, bescherming en met een hoger en stabiel inkomen.

Daarnaast wijst Ballafkih er ook op dat werkgevers en werknemers anders tegen werk aankijken. Er zijn nog steeds werkgevers die personeel als een productiefactor zien. "Ruim voorradig, inwisselbaar en zo goedkoop mogelijk." Terwijl voor werknemers het sociale aspect en eigen waarde belangrijk is. Onzekerheid over het inkomen zorgt volgens Ballafkih voor psychische belasting. Een hoger minimumloon van zo’n veertien euro kan volgens hem helpen om deze onzekerheid deels te verhelpen.

Ballafkih verwacht dat het personeelstekort dat al zichtbaar is in het onderwijs en de horeca zich over de hele economie zal verspreiden. Dit kan werknemers kansen geven op een betere positie. Werkgevers moeten meer tijd besteden aan de ontwikkeling van de werknemers. "Een leven lang leren is inmiddels een cliché, maar niet minder waar", zegt Ballafkih in De Groene Amsterdammer. "Werkgevers zullen samen met hun werknemers de ontwikkelkansen moeten benutten. De werkdruk moet ook weer te behappen zijn. Er zitten nu te veel mensen met een burn-out thuis, dat kunnen we ons straks echt niet meer veroorloven." Hiervoor zijn volgens Ballafkih niet alleen wetten en regelgeving nodig, maar ook een cultuurverandering.

Bron: De Groene Amsterdammer

 

 

Dossiers
Lees ook
Ondernemersacademie Food: ‘Heb lef en pak je kans!’

Ondernemersacademie Food: ‘Heb lef en pak je kans!’

De deelnemers van de opleiding Ondernemersacademie Food ruiken kansen in de vleessector. De vooruitzichten in de ambachtelijke vleesbranche zijn veelbelovend. Ook in coronatijd. Inschrijving voor de nieuwe groep, die in juni van start gaat, is mogelijk. ‘Heb lef en pak je kans!’, aldus één van de deelnemers.De gemotiveerde deelnemers van de Ondernemersacademie...

Freriksen Vlees start eigen slagerij

Freriksen Vlees start eigen slagerij

Freriksen De slager. Zo heet de nieuwe slagerij van Erik-Jan Freriksen in Almelo. ‘We hebben een ruim assortiment en klanten wordt netjes, persoonlijk bediend’, zegt Erik-Jan Freriksen tegen Almelo’s Weekblad.Frederiksen zit al bijna twintig jaar in het vlees. In 2001 begon hij met zijn eigen vleesbedrijf: Freriksen Vlees. Liefde voor het vak, een duidelijke...

Wijzigingen in pensioenregeling per 1 januari

Wijzigingen in pensioenregeling per 1 januari

Aan de pensioenregeling wordt per 1 januari 2021 een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Het bestuur van het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf heeft samen met vakbonden en werkgeversorganisaties besloten het opbouwpercentage te verlagen en de pensioenpremie te verhogen. Daarnaast wordt de pensioenleeftijd verhoogd.Het bestuur van het Pensioenfonds...