Gebroeders Fuite nieuwe overnamekandidaat Gosschalk

21 maart 2023 Redactie Vleesmagazine

Veevoerfabrikant Gebroeders Fuite gaat waarschijnlijk Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. overnemen. Dat meldt Boerenbusiness op basis van verschillende bronnen en een brief van Gosschalk aan de leveranciers van de slachterij.

In eerste instantie sloot Gosschalk een intentieverklaring met VanDrie Group. De kalfsvleesproducent zou een meerderheidsbelang in Gosschalk nemen, maar zag hier vanaf vanwege de liquiditeitsproblemen die bij Gosschalk ontstonden door het faillissement van een belangrijke Deense afnemer.

Fuite Veal

Gosschalk maakte 14 maart bekend dat de intentieverklaring met VanDrie Group is ontbonden. Ook meldde de slachterij in gesprek te zijn met een andere partij en dat deze gesprekken zich in een vergevorderd stadium bevonden. Volgens Boerenbusiness is Gebroeders Fuite uit Arnemuiden deze nieuwe partner. De veevoerfabrikant heeft een dochteronderneming Fuite Veal waar de activiteiten van Gosschalk bij passen. In 2021 nam Fuite al slachterij Beernink in Oldenzaal over en exploiteert een uitsnijderij in Almere.

Runderslacht

Hoe de overname er precies uit komt te zien is nog niet bekend. Boerenbusiness meldt dat de leveranciers van Gosschalk een brief hebben gekregen waarin het bedrijf meldt dat de runderslachtingen doorgaan. Wat er met de varkensslachtingen, die nagenoeg stilliggen, gaat gebeuren is onbekend. De overname moet ook nog worden goedgekeurd door ACM.

Bron: Boerenbusiness

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?