Gebakken salami met Spaanse pepers, sherry en rode ui (tappas)

13 augustus 2012 Vivie Brandligt

 Ingrediënten:
300 gram salami in dobbelsteentjes
1 rode ui in halve ringen
1 teentje knoflook fijngesneden
1 dl sherry
Beetje olijfolie
Wat verse basilicum fijngesneden
2 plakken bruin zuurdesem

Werkwijze:
Snijd de Spaanse peper doormidden, haal de zaadjes eruit en snijd de peper in hele kleine stukjes. Je kunt zo veel peper toevoegen als je zelf lekker vindt. Maak nu een beetje olijfolie heet in een bak ban en bak hierin op hoog vuur de blokjes salami. Voeg na ongeveer 1 minuut de uien en de rode peper toe en bak ook dit even goed 2 minuten met. Blus alles af met de sherry en serveer direct in een aardewerken schaal met wat geroosterd donkerbruin zuurdesem en de basilicum er a la minuut overheen gestrooid.

Tip: Geniet met een heerlijk Belgisch pilsbiertje

Altijd op de hoogte blijven?