Ganzenvlees naar voedselbank

attachment-001_food-image-VLS14558I01

AMSTERDAM - Van de duizenden ganzen die in natuurgebieden bij Schiphol zijn gevangen en vergast, gaat een deel via een Amsterdamse poelier naar de Voedselbank.

AMSTERDAM - Van de duizenden ganzen die in natuurgebieden bij Schiphol zijn gevangen en vergast, gaat een deel via een Amsterdamse poelier naar de Voedselbank.

Op last van het ministerie van Infrastructuur en Milieu werden de afgelopen 7 dagen 5000 grauwe ganzen vergast. Dat was nodig voor de veiligheid. Door het aantal ganzen te verminderen, wordt de kans kleiner op aanvaringen met vliegtuigen.

Het is nog niet duidelijk of het vergassen dat gewenste effect heeft. Ganzenvlees is relatief onbekend, maar kenners zijn enthousiast over de paté, carpaccio, rosbief, gedroogde ganzenborst, pastrami en saucijzenbroodjes van wilde gans.

 

 

Lees ook
Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Poelier Verhoef is in Tiel inmiddels een begrip. Dit voorjaar stak de eigenaar, slager Anton de Heus, de Waal over. Hij opende een tweede zaak in Beneden-Leeuwen. De gloednieuwe vitrine is de grote blikvanger. “Vanzelfsprekend”, aldus de slager. “De vitrine is core business.”

Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Zomers kunnen de temperaturen hoog oplopen. Dit kan voor vishandelaren en marktslagers problemen opleveren voor de voedselveiligheid van hun producten. Daarom hebben brancheorganisaties Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), Poeliersbond en Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten(VNV) een hitteprotocol ontwikkeld dat 10 juni naar de gemeentes is...

FNV: Poeliers krijgen pensioen en 3,5 procent meer loon

FNV: Poeliers krijgen pensioen en 3,5 procent meer loon

Poeliers krijgen vanaf maart een loonsverhoging van 3,5 procent. FNV Voedingsindustrie heeft een cao gesloten voor de ambachtelijke pluimvee- en wildbedrijven. De cao heeft een looptijd van een jaar.Onderdeel van de nieuwe cao is de afspraak dat alle medewerkers uit de poeliersector zich gaan aansluiten vanaf 1 januari 2019 bij het bedrijfstakpensioenfonds...