Future Farm wil Europa veroveren met plantaardige producten

Future-Food-3

Future Food Group gaat een unieke samenwerking aan met Fazenda Futuro. Het Braziliaanse Fazenda Futuro maakt ‘vlees’ van planten. Onder de naam Future Farm gaat het bedrijf nu de Europese markt op, waarbij Future Food Group de exclusieve EU-leverancier is.

Future-Food-4-300x169 Future Farm heeft als doelstelling om op basis van planten exacte vlees-replica’s te produceren qua textuur en smaak. Zo draagt het bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot en onnodig dierenleed. Het bedrijf gelooft dat de combinatie van innovatie, duurzaamheid en smaak, tot nieuwe producten kan leiden. Producten die staan voor een bewuste consumptie en die lekker van smaak zijn. Future Farm heeft zich in Zuid-Amerika al bewezen. Tijd om de rest van de wereld te veroveren met hun hoge kwaliteitsproducten.

Future-Food-1-300x202 ‘Brazilië is een wereldleider in de productie van vlees en groenten’, vertelt Marcos Leta, oprichter Future Farm. ‘Ik vind dat we daarmee ook de plicht hebben om een wereldspeler te zijn in de plantaardige industrie. Met ons merk willen we een echte verbinding maken met de bewuste consument door hen plantaardige kwaliteitsproducten te leveren tegen een concurrerende prijs. Producten die staan voor het tegengaan van ontbossing in Brazilië, zuinig omgaan met natuurlijke hulpbronnen en het verminderen van dierenleed voor onze consumptie. Ons doel is om een van de grootste spelers op het gebied van plantaardige producten te zijn en vreugde te brengen aan ieders buik en aan de planeet.’

Future producten

Future Farm producten hebben dezelfde textuur, sappigheid en vleessmaak als vlees, maar zijn volledig plantaardig. Tevens zijn ze glutenvrij. Op de Horecava konden bezoekers al kennismaken met de Future Burger, Future Mince en Future Meatballs. Bezoekers die de producten hebben geproefd waren zeer verrast, positief en enthousiast.

Samenwerking

Future-Food-2-300x191 Future Food Group, dat onder leiding staat van de heer Anton Bal, gaat de distributie van Future Farm voor Europa regelen. ‘De visie die wij met Future Food Group hebben is proteïnerijk voedsel van de toekomst’, aldus Bal. ‘Hiervoor ontwikkelen we zelf producten, maar we staan ook open voor andere food producenten die net als wij duurzaamheid en de toekomst als kernwaarde hebben. Samen kom je verder. Uit de gesprekken die we met Future Farm voerden, bleek al snel dat onze visies overeenkomen. Daarbij zijn hun producten ook nog eens enorm goed en passend bij het niveau en de prijs die wij de markt willen bieden. Het is gewoon zonde om Europa hier geen kennis mee te laten maken.’

FFG5-300x200 Leta sluit zich daarbij aan. ‘Ik denk dat we in Future Food Group een partner hebben gevonden die hetzelfde doel nastreeft en ons de nodige kennis en informatie over de EU-markt kan verstrekken. De verwachting is een langdurige, hechte samenwerking waarbij we actief een sterk merk in Europa creëren.’

De eerste vruchten van de samenwerking kunnen binnenkort geplukt worden. Na een kennismaking op de Horecava zijn vervolgstappen gezet om Europa te veroveren. Dit heeft ertoe geleid dat er deze maand de eerste Future Farm producten bij enkele retailers en groothandels te vinden zijn.

Lees ook
‘Vlees in winkels en restaurants mag duurder’

‘Vlees in winkels en restaurants mag duurder’

Een meerderheid van de Nederlanders steunt het verhogen van de prijs van dierlijke producten of gerechten, zo blijkt uit onderzoek dat Kieskompas uitvoerde in opdracht van ProVeg.

Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft een trendrapport uitgebracht voor de sector Voedsel, Groen en Gastvrij. SBB signaleert onder andere bewust consu(mind)eren met plantaardige vleesvervangers en E-business voor bakkerijen en slagerijen.

Grote verschillen in voedingswaarde vlees en vleesvervangers

Grote verschillen in voedingswaarde vlees en vleesvervangers

De populariteit van vleesvervangers neemt toe. Steeds meer mensen kiezen ervoor om niet meer dagelijks vlees te eten en kiezen in plaats daarvan voor een plantaardig alternatief. Reden voor een groep onderzoekers van Duke University uit de Verenigde Staten om te kijken naar de verschillen in voedingswaarde tussen vlees en vleesvervangers. Vlees...