Fusie kippenslachterijen van de baan

13 augustus 2012 Caroline Plas van der

ASTEN - De voorgenomen fusie tussen de pluimveeslachterijen Flandrex Nederland en België en Van Hoey in Temse en pluimveevleesverwerker Veenhuizen in Nijkerk gaat niet door. Dat hebben betrokken slachterijen bevestigd.

OMMEL - De voorgenomen fusie tussen de pluimveeslachterijen Flandrex Nederland en België en Van Hoey in Temse en pluimveevleesverwerker Veenhuizen in Nijkerk gaat niet door. Dat hebben betrokken slachterijen bevestigd.


In september maakten de bedrijven bekend dat zij een onderzoek zouden starten naar de fusie. Zij kunnen echter geen overeenstemming bereiken over de voorwaarden. De bedrijven willen niet zeggen waarop de gesprekken zijn vastgelopen.


Het breekpunt voor de onderhandelingen is waarschijnlijk de positie van pluimveeslachterij Van Hoey in Temse. Deskundigen uit de pluimveesector stellen dat deze slachterij minder goed presteert dan Flandrex België in Moeskroen en Flandrex Nederland in Ommel.

Tien jaar geleden was Van Hoey nog marktleider in België, maar die positie is nu overgenomen door Lintor/Verbinnen in Olen.

Lees ook:

Flandrex neemt twee pluimveeslachterijen onder de vleugels (26 september 2006)

Altijd op de hoogte blijven?