Friesland Vlees stopt met slachten

25 juli 2008 Norbert van der Werff

LEEUWARDEN - Friesland Vlees stopt volgende week met slachten. VanDrie Group bevestigt van het bedrijf te horen te hebben gekregen elders te moeten laten slachten.

LEEUWARDEN - Friesland Vlees stopt volgende week met slachten. Kalfsvleesintegratie VanDrie Group bevestigt dat Friesland Vlees niet meer voor hen kan slachten.

Friesland Vlees zegt desgevraagd nog gewoon te slachten voor VanDrie. Op de vraag of daar binnenkort een einde aan komt, stelt directeur Harrie Wildeboer daar geen uitspraken over te doen.

VanDrie Group-directeur Henny Swinkels beweert echter dat Friesland Vlees heeft laten weten dat VanDrie voorbereidingen moet treffen omdat er vanaf maandag bij Friesland Vlees niet meer geslacht wordt.

Swinkels zegt dat VanDrie de kalveren zelf gaat slachten. Zo'n 90 procent gaat naar KSA Aalten, het overige deel naar Ekro in Apeldoorn en T. Boer & zn in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Danish Crown

Friesland Vlees slaagde er enkele weken geleden nog in Danish Crown als klant te werven voor het slachten van runderen. Woordvoerster Anne Villemoes van Danish Crown, zegt niet op de hoogte te zijn dat Friesland Vlees stopt met slachten, maar sowieso geen uitspraken te kunnen doen over de zaken die andere bedrijven betreffen.

Schade

Friesland Vlees stelde eerder grote schade te hebben geleden door uitspraken van minister Verburg in Buitenhof en een uitzending van Tros Radar. Als gevolg daarvan zouden klanten zijn weggelopen. VanDrie was wél bij Friesland Vlees gebleven.

Bekijk hier:

> De uitzending van Pauw en Witteman (12 mei) met Gerda Verburg over Friesland Vlees

> De uitzending over Friesland Vlees in Nova op 2 mei 2008

> De uitzending van Buitenhof (6 april 2008) waarin Gerda Verburg de poortcontroles aankondigt

> De uitzending van Tros Radar (7 april 2008) over Friesland Beef en Friesland Vlees

Lees ook:

'Kandidaat voor overname Friesland Vlees' (24 juli 2008)

Wildeboer slacht al voor Danish Crown (2 juli 2008)

Wildeboer: 'Bij Vion zijn het lafbekjes' (27 juni 2008)

Advocaat: 'Friesland Vlees 'besmet' door Verburg (13 juni 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Friesland Vlees

Altijd op de hoogte blijven?