Friesland Vlees is verkocht

attachment-001_food-image-VLS5481I01

LEEUWARDEN - Friesland Vlees is verkocht. Er komt géén doorstart, zegt Harrie Wildeboer tegen Meatandmeal.nl.

LEEUWARDEN - Friesland Vlees is verkocht. Er komt géén doorstart, zegt Harrie Wildeboer tegen Meatandmeal.nl.

Ruim twee weken geleden stopte Friesland Vlees al met het slachten van vee. Dat was opmerkelijk omdat het bedrijf kort daarvoor een contract had gesloten met Danish Crown.

Uitzending

Friesland Vlees kwam begin april in de problemen nadat minister Verburg in een uitzending van Buitenhof extra toezicht aankondigde bij het Leeuwarder slachthuis. Een dag later volgde een uitzending van Tros Radar waarin Friesland Vlees werd beticht van wantoestanden.

Sociaal plan

Aaldert Wildeboer en zoon Harrie deden er vervolgens alles aan het bedrijf draaiende te houden. Afgelopen vrijdag werd echter definitief besloten de handdoek in de ring te gooien. Voor de circa tachtig personeelsleden is er een sociaal plan.

Koper

Wildeboer wil niet zeggen wie het bedrijf en de terreinen eromheen heeft gekocht. 'Ik heb een zwijgplicht.' Wel laat hij doorschemeren dat er op het terrein niet meer geslacht zal gaan worden. Naar verluidt zou een projectontwikkelaar het terrein hebben gekocht.

Gemeente

De gemeente Leeuwarden zegt het terrein in ieder geval niet te hebben gekocht. Leeuwarden had in het verleden, toen Wildeboer plannen maakte voor nieuwbouw aan de rand van de stad, belangstelling voor het terrein.

Het slachthuis is gunstig gelegen in de binnenstad en ligt pal aan het water. Ideaal voor bijvoorbeeld appartementenbouw.

Bekijk hier:

> De uitzending van Pauw en Witteman (12 mei) met Gerda Verburg over Friesland Vlees

> De uitzending over Friesland Vlees in Nova op 2 mei 2008

> De uitzending van Buitenhof (6 april 2008) waarin Gerda Verburg de poortcontroles aankondigt

> De uitzending van Tros Radar (7 april 2008) over Friesland Beef en Friesland Vlees

Lees ook:

Wildeboer 'helemaal klaar' met slachten (11 augustus 2008)

'Overname Friesland Vlees vertraagd door eigendomsstructuur (31 juli 2008) 

Nog geen witte rook bij Friesland Vlees (29 juli 2008)

'Kandidaat voor overname Friesland Vlees' (24 juli 2008)

Friesland Vlees stopt met slachten (24 juli 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Friesland Vlees

Lees ook
Nieuwe toekomst voor Bon Vivant

Nieuwe toekomst voor Bon Vivant

Onder leiding van Henk Schellekens (algemeen directeur) en Bart Schellekens (financieel directeur) gaat Bon Vivant een nieuwe toekomst tegemoet. Zij hebben het bedrijf per 1 juli overgenomen.Bon Vivant heeft de afgelopen jaren onder leiding van interim‐manager Henk Schellekens hard gewerkt aan het uitbouwen van diverse bijzondere merken, waaronder Natuurlijk...

Slagerij Sieverink maakt boekje over historie

Slagerij Sieverink maakt boekje over historie

Joke en Bennie Sieverink, de voormalige eigenaren van Slagerij Sieverink in Lochum, hebben vanwege het veertigjarig bestaan van de slagerij een boekje uitgegeven over de historie van het pand Markt 9. Hier is sinds 1980 de slagerij gevestigd.Joke en Bennie Sieverink vormden zelf de hoofdredactie, meldt Lochums Nieuws. Verder verleende onder meer het...

Ambachtelijke traditie Slagerij Ebergen wordt voortgezet

Ambachtelijke traditie Slagerij Ebergen wordt voortgezet

Robbie en Linda Nederkoorn-van Amstel nemen per 1 augustus Slagerij Ebergen in Lith over van Jan en Maartje Ebergen. ‘Wij kunnen het geleidelijk overdragen en Robbie en Linda hebben de coaching en begeleiding die ze fijn vinden’, vertellen de ondernemers.Al bijna 65 jaar is Slagerij Ebergen een begrip in Lith en omgeving. Drie generaties staan voor...