Friesland Vlees is verkocht

attachment-001_food-image-VLS5481I01

LEEUWARDEN - Friesland Vlees is verkocht. Er komt géén doorstart, zegt Harrie Wildeboer tegen Meatandmeal.nl.

LEEUWARDEN - Friesland Vlees is verkocht. Er komt géén doorstart, zegt Harrie Wildeboer tegen Meatandmeal.nl.

Ruim twee weken geleden stopte Friesland Vlees al met het slachten van vee. Dat was opmerkelijk omdat het bedrijf kort daarvoor een contract had gesloten met Danish Crown.

Uitzending

Friesland Vlees kwam begin april in de problemen nadat minister Verburg in een uitzending van Buitenhof extra toezicht aankondigde bij het Leeuwarder slachthuis. Een dag later volgde een uitzending van Tros Radar waarin Friesland Vlees werd beticht van wantoestanden.

Sociaal plan

Aaldert Wildeboer en zoon Harrie deden er vervolgens alles aan het bedrijf draaiende te houden. Afgelopen vrijdag werd echter definitief besloten de handdoek in de ring te gooien. Voor de circa tachtig personeelsleden is er een sociaal plan.

Koper

Wildeboer wil niet zeggen wie het bedrijf en de terreinen eromheen heeft gekocht. 'Ik heb een zwijgplicht.' Wel laat hij doorschemeren dat er op het terrein niet meer geslacht zal gaan worden. Naar verluidt zou een projectontwikkelaar het terrein hebben gekocht.

Gemeente

De gemeente Leeuwarden zegt het terrein in ieder geval niet te hebben gekocht. Leeuwarden had in het verleden, toen Wildeboer plannen maakte voor nieuwbouw aan de rand van de stad, belangstelling voor het terrein.

Het slachthuis is gunstig gelegen in de binnenstad en ligt pal aan het water. Ideaal voor bijvoorbeeld appartementenbouw.

Bekijk hier:

> De uitzending van Pauw en Witteman (12 mei) met Gerda Verburg over Friesland Vlees

> De uitzending over Friesland Vlees in Nova op 2 mei 2008

> De uitzending van Buitenhof (6 april 2008) waarin Gerda Verburg de poortcontroles aankondigt

> De uitzending van Tros Radar (7 april 2008) over Friesland Beef en Friesland Vlees

Lees ook:

Wildeboer 'helemaal klaar' met slachten (11 augustus 2008)

'Overname Friesland Vlees vertraagd door eigendomsstructuur (31 juli 2008) 

Nog geen witte rook bij Friesland Vlees (29 juli 2008)

'Kandidaat voor overname Friesland Vlees' (24 juli 2008)

Friesland Vlees stopt met slachten (24 juli 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Friesland Vlees

Lees ook
Vriendinnen nemen slagerij Ardon in Zevenbergen over

Vriendinnen nemen slagerij Ardon in Zevenbergen over

Ivo Ardon en zijn zoon Jan zijn gestopt met Slagerij Ardon aan de Zuidhaven in Zevenbergen. Vriendinnen Dian Ardon en Anita Crezee hebben het bedrijf overgenomen.De slagerij werd in 1916 gestart door Willem Ardon. De slagerij van honderd jaar geleden is heel anders dan dat wij haar nu kennen, zo schrijft de familie Ardon op de website. ‘Een biefstukje...

KNS houdt informatieavond over bedrijfsopvolging

KNS houdt informatieavond over bedrijfsopvolging

Er komt een dag dat je als slager besluit om te stoppen met het bedrijf. Je wilt graag dat het mooie slagersambacht wordt voortgezet door goed over te dragen, maar je weet niet precies hoe je dit moet aanpakken. Daarom organiseert de Koninklijke Nederlandse Slager (KNS) op 14 oktober een informatieavond over bedrijfsopvolging.Tijdens de informatieavond...

Slagerij Hiel opent vernieuwde winkel in Barendrecht

Slagerij Hiel opent vernieuwde winkel in Barendrecht

Jacob en Marieke Roodenburg hebben Slagerij Hiel in Barendrecht overgenomen van Peter en Joop Hiel. Ze besloten de winkel te vergroten en te verbouwen. Onlangs werden de deuren van de vernieuwde slagerij geopend.Jacob Roodenburg kent het bedrijf uitstekend. Hij werkt al vanaf 2008 in de slagerij, waarvan de laatste 2,5 jaar als medevennoot samen met...