Friesland Vlees is verkocht

attachment-001_food-image-VLS5481I01

LEEUWARDEN - Friesland Vlees is verkocht. Er komt géén doorstart, zegt Harrie Wildeboer tegen Meatandmeal.nl.

LEEUWARDEN - Friesland Vlees is verkocht. Er komt géén doorstart, zegt Harrie Wildeboer tegen Meatandmeal.nl.

Ruim twee weken geleden stopte Friesland Vlees al met het slachten van vee. Dat was opmerkelijk omdat het bedrijf kort daarvoor een contract had gesloten met Danish Crown.

Uitzending

Friesland Vlees kwam begin april in de problemen nadat minister Verburg in een uitzending van Buitenhof extra toezicht aankondigde bij het Leeuwarder slachthuis. Een dag later volgde een uitzending van Tros Radar waarin Friesland Vlees werd beticht van wantoestanden.

Sociaal plan

Aaldert Wildeboer en zoon Harrie deden er vervolgens alles aan het bedrijf draaiende te houden. Afgelopen vrijdag werd echter definitief besloten de handdoek in de ring te gooien. Voor de circa tachtig personeelsleden is er een sociaal plan.

Koper

Wildeboer wil niet zeggen wie het bedrijf en de terreinen eromheen heeft gekocht. 'Ik heb een zwijgplicht.' Wel laat hij doorschemeren dat er op het terrein niet meer geslacht zal gaan worden. Naar verluidt zou een projectontwikkelaar het terrein hebben gekocht.

Gemeente

De gemeente Leeuwarden zegt het terrein in ieder geval niet te hebben gekocht. Leeuwarden had in het verleden, toen Wildeboer plannen maakte voor nieuwbouw aan de rand van de stad, belangstelling voor het terrein.

Het slachthuis is gunstig gelegen in de binnenstad en ligt pal aan het water. Ideaal voor bijvoorbeeld appartementenbouw.

Bekijk hier:

> De uitzending van Pauw en Witteman (12 mei) met Gerda Verburg over Friesland Vlees

> De uitzending over Friesland Vlees in Nova op 2 mei 2008

> De uitzending van Buitenhof (6 april 2008) waarin Gerda Verburg de poortcontroles aankondigt

> De uitzending van Tros Radar (7 april 2008) over Friesland Beef en Friesland Vlees

Lees ook:

Wildeboer 'helemaal klaar' met slachten (11 augustus 2008)

'Overname Friesland Vlees vertraagd door eigendomsstructuur (31 juli 2008) 

Nog geen witte rook bij Friesland Vlees (29 juli 2008)

'Kandidaat voor overname Friesland Vlees' (24 juli 2008)

Friesland Vlees stopt met slachten (24 juli 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Friesland Vlees

Lees ook
De Klasse gaat samen met Vlees van Wolvega

De Klasse gaat samen met Vlees van Wolvega

Vleesgroothandel De klasse uit Leeuwarden gaat per 30 november samen met Vlees van Wolvega. Alle activiteiten worden in Wolvega geïntegreerd. Zowel de medewerkers als directeur Piet van der Wal zetten voortaan hun werkzaamheden vanuit Wolvega voort.Voor Piet van de Wal was het belangrijk een partner te vinden wat niet alleen goed zou zijn voor de klanten...

RBK Group gaat samenwerken met Adviesburo Verhoef

RBK Group gaat samenwerken met Adviesburo Verhoef

De RBK Group uit Deventer is een strategische samenwerking aangegaan met Adviesburo Verhoef in Lochem en heeft een meerderheidsbelang het adviesbureau genomen.Verhoef is gespecialiseerd in industriële koudetechniek, warmteterugwinning, warmtepompen en vochtbeheersing. Het bedrijf is al meer dan veertig jaar actief, met name in de agf-sector. Strategische...

Dutch Meat Service en Chateau Viande gaan samen

Dutch Meat Service en Chateau Viande gaan samen

Chateau Viande Group BV uit Soest en Utrecht, onderdeel van de SVE Group BV, gaat vanaf 4 januari 2021 samen met Dutch Meat Service BV uit Almere. Met de overname versterkt Chateau Viande de vers vlees positie én de afzetmogelijkheden op het gebied van convenience producten.Met de acquisitie van Dutch Meat Service BV vergroot Chateau Viande de afzet...