Friesland Vlees is verkocht

attachment-001_food-image-VLS5481I01

LEEUWARDEN - Friesland Vlees is verkocht. Er komt géén doorstart, zegt Harrie Wildeboer tegen Meatandmeal.nl.

LEEUWARDEN - Friesland Vlees is verkocht. Er komt géén doorstart, zegt Harrie Wildeboer tegen Meatandmeal.nl.

Ruim twee weken geleden stopte Friesland Vlees al met het slachten van vee. Dat was opmerkelijk omdat het bedrijf kort daarvoor een contract had gesloten met Danish Crown.

Uitzending

Friesland Vlees kwam begin april in de problemen nadat minister Verburg in een uitzending van Buitenhof extra toezicht aankondigde bij het Leeuwarder slachthuis. Een dag later volgde een uitzending van Tros Radar waarin Friesland Vlees werd beticht van wantoestanden.

Sociaal plan

Aaldert Wildeboer en zoon Harrie deden er vervolgens alles aan het bedrijf draaiende te houden. Afgelopen vrijdag werd echter definitief besloten de handdoek in de ring te gooien. Voor de circa tachtig personeelsleden is er een sociaal plan.

Koper

Wildeboer wil niet zeggen wie het bedrijf en de terreinen eromheen heeft gekocht. 'Ik heb een zwijgplicht.' Wel laat hij doorschemeren dat er op het terrein niet meer geslacht zal gaan worden. Naar verluidt zou een projectontwikkelaar het terrein hebben gekocht.

Gemeente

De gemeente Leeuwarden zegt het terrein in ieder geval niet te hebben gekocht. Leeuwarden had in het verleden, toen Wildeboer plannen maakte voor nieuwbouw aan de rand van de stad, belangstelling voor het terrein.

Het slachthuis is gunstig gelegen in de binnenstad en ligt pal aan het water. Ideaal voor bijvoorbeeld appartementenbouw.

Bekijk hier:

> De uitzending van Pauw en Witteman (12 mei) met Gerda Verburg over Friesland Vlees

> De uitzending over Friesland Vlees in Nova op 2 mei 2008

> De uitzending van Buitenhof (6 april 2008) waarin Gerda Verburg de poortcontroles aankondigt

> De uitzending van Tros Radar (7 april 2008) over Friesland Beef en Friesland Vlees

Lees ook:

Wildeboer 'helemaal klaar' met slachten (11 augustus 2008)

'Overname Friesland Vlees vertraagd door eigendomsstructuur (31 juli 2008) 

Nog geen witte rook bij Friesland Vlees (29 juli 2008)

'Kandidaat voor overname Friesland Vlees' (24 juli 2008)

Friesland Vlees stopt met slachten (24 juli 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Friesland Vlees

Lees ook
Zwiers gaat vegetarische snacks verkopen

Zwiers gaat vegetarische snacks verkopen

Horecaslager Zwiers Food Group heeft de receptuur overgenomen van de productlijn Veggy Kitchen van &Samhoud. Dat betekent dat de bijbehorende vegetarische producten binnenkort onder de naam van Zwiers in de supermarkten liggen.

Vion rondt overnameproces rundvleeslachterij Adriaens succesvol af

Vion rondt overnameproces rundvleeslachterij Adriaens succesvol af

Vion heeft het overnameproces van de rundveeslachterij Adriaens in België succesvol afgerond. Het bedrijf begint met het integratieproces binnen de Vion Food Group. Alle medewerkers blijven binnen de Adriaens-organisatie.‘In de afgelopen periode hebben we de overname voorbereid in nauwe samenwerking met het managementteam van Adriaens’, zegt Ronald...

VanDrie Group neemt A.J. van Dam Beheer over

VanDrie Group neemt A.J. van Dam Beheer over

De VanDrie Group heeft een principeakkoord bereikt met A.J. van Dam Beheer b.v. over het volledig overnemen van de Nederlandse activiteiten in de kalversector. De overname ligt ter goedkeuring voor aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM).De bedrijven verwachten dat de ACM de goedkeuring spoedig afgeeft. A.J. van Dam Beheer b.v. is actief in diverse...