Frans Stortelder nieuwe coo Pork Vion Food

10 maart 2015 Vleesmagazine

Frans Stortelder (55) volgt Godert Tegelberg op als coo Pork van Vion Food. De voorgenomen benoeming van Stortelder markeert een versterkte focus op valorisatie; optimale verwaarding van de door Vion Food verwerkte dieren en inspelen op de behoefte van de markt.

Door een betere afstemming van het grote aanbod op de wereldwijde marktvraag, met voor Vion Food open markten, zoals China, Amerika, Japan, Korea en Australië, verwacht Vion Food de resultaten significant te kunnen verbeteren.

Vleesexpertise

Interim ceo Tom Heidman: 'Wij zijn als geen ander in staat om op basis van onze vleesexpertise en onze marktkennis het aanbod accurater en beter af te stemmen op de huidige en de verwachte vraag van de markt. Onze toegang tot afzetmarkten wereldwijd in combinatie met een significant grotere toevoer van dieren vergeleken
met het merendeel van onze concurrenten, biedt ons een potentieel voordeel dat we verder zullen gaan benutten.'

Mooie resultaten

Stortelder heeft zijn sporen reeds verdiend binnen de vleessector en zeker op het gebied van valorisatie mooie resultaten geboekt. Hij is daarmee de aangewezen persoon om dit project binnen Vion Food verder vorm te geven. Tegelberg blijft in dienst van Vion Food. Hij zal zich toeleggen op groepsbrede projecten inzake de exportmarkten en de verdere integratie met Duitsland.

Altijd op de hoogte blijven?