Foodsector wacht meer overnames

13 augustus 2012 Caroline Plas van der

AMSTERDAM - De foodsector staat dit jaar nog meer fusies en overnames te wachten. Dat stelt het Britse onderzoeksbureau Mergermarket.

AMSTERDAM - De foodsector staat dit jaar nog meer fusies en overnames te wachten. Dat stelt het Britse onderzoeksbureau Mergermarket.

Het bureau ondervroeg 50 bestuurders in de Europese foodsector (fabrikanten en retailers). Foodbedrijven in Europa blijken een aantrekkelijke prooi te zijn voor investeringsmaatschappijen, zo kwam uit de interviews naar voren. Hierdoor verwacht de sector dat dit jaar meer overnames en fusies zullen plaatsvinden.

Recordjaar

Vorig jaar bedroeg de totale waarde van de fusies en overnames in de voedingsmiddelenindustrie 48 miljard euro. Dat betekende een lichte daling ten opzichte van het recordjaar 2005 toen het om een totaal van 51 miljard ging.


Overnames

Vorig jaar vonden wel meer grote overnames plaats. Te denken valt aam de verkoop van de diepvriesdivisie van Unilever (Iglo, Birds Eye) aan private equity-huis Permira.

De foodsector is volgens Maarten ter Haar (Rabobank) aantrekkelijk voor private equity omdat deze vergeleken met andere sectoren defensiever en minder cyclisch is.

Beter jaar

De ondervraagden zijn overigens optimistisch over de eigen vooruitzichten. Ruim 60 procent verwacht dat de eigen groei in 2007 net zo hoog zal zijn als in 2006. Ruim 30 procent rekent zelfs op een beter jaar. Tweederde verwacht zelf te groeien via overnames of fusies.

Lees ook:

Beckers en Habek verder onder nieuwe naam

Marel dreigt overname Stork te frustreren (2 juli 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over investeringsmaatschappijen

Alle berichten over fusies

Alle berichten over overnames


Altijd op de hoogte blijven?