FoodSaver spaart voedsel en voorkomt verspilling

foodsaver

Het bedrijf IT&M heeft vacumeerapparatuur ontwikkeld om voedsel te bewaren en voedselverspilling tegen te gaan. De apparatuur, verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, is zowel geschikt voor (kleinere) bedrijven als consumenten.

Vacumeren betekent letterlijk: het onttrekken van lucht. Hierdoor krijgen bacteriën geen kans om te groeien en blijven voedingswaarden langer behouden. Door voedsel te vacumeren blijven smaak en structuur optimaal bewaard. Het verlengt bovendien de houdbaarheid.

Besparen

Jaarlijks gooit een gemiddeld Nederlands huishouden voor circa 400 euro aan voedsel weg, zo’n 120 kilo. Laat staan hoeveel er in het bedrijfsleven wordt weggegooid. De Foodsaver is een multifunctioneel apparaat met functies die iedere hobbykok omarmt. Vacumeren, sous-vide garen, portioneren en marineren: het kan allemaal met de vacumeersystemen van FoodSaver.

Bij het vacuüm bewaren kan de gebruiker denken aan vlees(waren), vis en groente, maar bijvoorbeeld ook aan fruit, kaas, koek en ontbijtgranen. Daarnaast bespaart het ruimte in de koeling, voorraadkast en vriezer.

Het assortiment bestaat uit zeven modellen (van €89 tot €239). Ze zijn verkrijgbaar bij de beter gesorteerde kookwinkels en online aanbieders.

Lees ook
Maaltijden van de slager

Maaltijden van de slager

Maaltijden zijn niet meer weg te denken uit het assortiment van veel slagers. En het aandeel groeit alleen maar. Het is niet alleen zaak om verser en beter te zijn dan de supermarkten, maar ook om je te onderscheiden van andere versspecialisten die maaltijden verkopen. Wat heb je, naast je eigen kwaliteitsvlees, daarvoor nodig?

Vlees volautomatisch, flexibel en compact verpakken

Vlees volautomatisch, flexibel en compact verpakken

Maak kennis met de nieuwste telg van MULTIVAC: de compacte en volautomatische traysealer T 305. Deze traysealer is ontwikkeld om aantrekkelijke MAP- en vacuüm skinverpakkingen te produceren in kleine tot middelgrote batches voor de meest uiteenlopende toepassingen.

Ingelepeld

Ingelepeld

Tim Spector is professor genetische epidemiologie aan het King’s College in London. ‘Ingelepeld’ is zijn derde boek. Hierin trekt hij huidige voedingsrichtlijnen, -wetenschap en -advies in twijfel. Sterker nog: hij bekritiseert ook zijn eigen eerdere bevindingen als wetenschapper en auteur van vele papers.