FoodSaver spaart voedsel en voorkomt verspilling

foodsaver

Het bedrijf IT&M heeft vacumeerapparatuur ontwikkeld om voedsel te bewaren en voedselverspilling tegen te gaan. De apparatuur, verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, is zowel geschikt voor (kleinere) bedrijven als consumenten.

Vacumeren betekent letterlijk: het onttrekken van lucht. Hierdoor krijgen bacteriën geen kans om te groeien en blijven voedingswaarden langer behouden. Door voedsel te vacumeren blijven smaak en structuur optimaal bewaard. Het verlengt bovendien de houdbaarheid.

Besparen

Jaarlijks gooit een gemiddeld Nederlands huishouden voor circa 400 euro aan voedsel weg, zo’n 120 kilo. Laat staan hoeveel er in het bedrijfsleven wordt weggegooid. De Foodsaver is een multifunctioneel apparaat met functies die iedere hobbykok omarmt. Vacumeren, sous-vide garen, portioneren en marineren: het kan allemaal met de vacumeersystemen van FoodSaver.

Bij het vacuüm bewaren kan de gebruiker denken aan vlees(waren), vis en groente, maar bijvoorbeeld ook aan fruit, kaas, koek en ontbijtgranen. Daarnaast bespaart het ruimte in de koeling, voorraadkast en vriezer.

Het assortiment bestaat uit zeven modellen (van €89 tot €239). Ze zijn verkrijgbaar bij de beter gesorteerde kookwinkels en online aanbieders.

Lees ook
Investeren: ja of nee?

Investeren: ja of nee?

Wanneer ik in ons bedrijf rondloop en ik zie wat er aan apparatuur aanwezig is, denk ik wel eens terug aan hoe de situatie was bij onze start 27 jaar geleden. Wij namen een moderne en goed ingerichte slagerij over, zoals het toen omschreven werd door de verkoper. ‘

‘Ik ontdek nog altijd nieuwe mogelijkheden met worstmaken’

‘Ik ontdek nog altijd nieuwe mogelijkheden met worstmaken’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden.

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het derde deel van deze rondvraag...