Food100 zoekt de meest impactvolle voedselveranderaars van Nederland

11 april 2023 Redactie Food

Welke honderd voedselveranderaars zorgen voor beter en duurzamer eten en drinken voor iedereen? Food100 zoekt innovators die de mouwen opstropen en met frisse ideeën de problemen binnen ons voedselsysteem oplossen. Die aanpakkers en denkers zijn hard nodig nu de toekomst van ons voedsel dagelijks nieuws is. Ken jij iemand die het debat rondom landbouw, voedselvoorziening, gezondheid, duurzaamheid, stikstof, biodiversiteit of dierenwelzijn verder brengt? Meld diegene óf jezelf voor 1 juni aan via Food100.nl.

Food Inspiration is met Slow Food Youth Network, AgriFood Capital en Food Hub initiatiefnemer van de Food100. Samen willen ze iedereen die zich binnen Nederland actief inzet voor beter eten en drinken een podium bieden: de waardering voor wie ze zijn, waar ze voor staan en vooral voor wat ze doen. Het is de zevende keer dat de lijst met 100 inspirerende innovators en aanpakkers wordt samengesteld. De Food100 bestaat net als voorgaande jaren uit 50 aanstormende talenten van onder de 35 jaar en 50 gevestigde voedselveranderaars van boven de 35 jaar.

Aandacht en impact

Food100 bezorgt de 100 talenten niet alleen aandacht, maar ook een waardevol netwerk waarmee de impact kan worden vergroot. Weet jij een plek op de lijst te bemachtigen? Dan krijg je toegang tot een netwerk van 400+ impactmakers in voedsel, een exclusieve plek aan de lunchtafel tijdens het jaarlijkse Food100-event en de kans om Foodheld van 2023 te worden.

De Food100-jury van 2023

Onafhankelijke experts uit de hele voedselketen stellen uit alle inzendingen de Food100-lijst met de 100 meest impactvolle voedselveranderaars van Nederland samen. De jury bestaat dit jaar uit de volgende deskundigen:

  • Anouk Snelders, oprichter van Health Food Wall
  • Bas Antonissen, biologische varkenshouder
  • Christiaan Vette, zelfstandig adviseur voor strategie, innovatie en transformatie
  • Jeroen Candel, universitair hoofddocent bestuurskunde, lid van de Raad voor Dieraangelegenheden en de raad van toezicht van de Transitiecoalitie Voedsel
  • Lisanne van Oosterhoud, Klimaatpact ambassadeur, lid van World Food Forum en de Participatietafel Voedsel van RVO
  • Maartje Nelissen, aandeelhouder The Food Line-Up en co-founder Plant FWD
  • Sheila Struyck, co-founder NBI Impact Investors en duurzame chef
  • Tarique Arsiwalla, oprichter van Protix, investeerder in duurzame agri start-ups en strategisch adviseur bij Vermaat Group

Aanmelden voor de Food100

Ben jij of ken jij een voedselveranderaar in agrifood die een plek verdient in de Food100? Deel jouw motivatie dan met ons via www.food100.nl/inschrijven. Op woensdag 31 mei sluit de aanmelding.

Altijd op de hoogte blijven?