Food Technology voor de vleesbranche

7 april 2022 Redactie Vleesmagazine

Volgende week is het zover. Dan start op 13 en 14 april de eerste editie van Food Technology. Op dit kennis- en netwerkevent komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Welke programmaonderdelen zijn interessant voor de vleesbranche?

Het congresprogramma van Food Technology, genaamd: Food meets hightech, is opgebouwd rond vijf deelthema’s. Zowel de kant van de foodproductie met thema’s als foodinnovatie, voedselveiligheid en duurzame keten worden belicht, als de meer technische kant rond machinebouw, automation en labonderzoek. Voor de technische kant worden de thema’s Fabriek van de toekomst en Foodlab belicht.

Keynote speakers

Op de eerste dag geeft keynote speaker professor Remko Boom een presentatie over ‘Gentle Food Processing: Better Sustainability Can Also Mean Better Products’. Om de duurzaamheidsdoelen op het gebied van voedselproductie te halen, moeten we onze perceptie van wat een ingrediënt is veranderen. Maar hoe? En wat is daarvoor nodig?

Prof. Jaap Seidell is de keynote speaker op de tweede dag van Food Technology en geeft de presentatie ‘Tijd voor een voedseltransitie in de voedingsindustrie’. Ons voedselsysteem barst uit zijn voegen. Om iets te veranderen hebben we een krachtig en samenhangend overheidsbeleid nodig, de consument kan het niet alleen.

Meer weten over het programma van Food Technology en over het bezoeken van dit netwerk- en kennisevent? Bezoek dan de website. 

Naar Food Technology

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research (WUR) levert een belangrijke bijdrage aan Food Technology, met verschillende demonstraties en sprekers. Op het programma staan onder andere de lezingen Omgaan met de uitdagingen van variatie en occlusie in agri-food robotica, ‘Spectrale sensing, multi-sensor fusie en embedded spectrale sensing voor kwaliteitsmeting in voedsel’, het minimaliseren van kwaliteitsverliezen tijdens transport door IoT en ketentransparantie en Verpakken met impact en Via interoperabele gegevens naar een traceerbaar en transparant voedselsysteem.

Voedselfraude

“De coronatijd zorgt ervoor dat er extra kans is op gesjoemel met ingrediënten en de herkomst van producten”, aldus Hans van der Moolen, International Food Fraud Consultant bij Eurofins. Tijdens dag 2 van Food Technology vertelt de expert hoe je voedselfraude kunt herkennen, inclusief tips om het tegen te gaan.

Food Technology biedt een programma met ruim 45 lezingen van gerenommeerde sprekers uit binnen en buitenland. De samenwerkingspartners bieden diverse seminars aan, er is een Internationale Meet & Match door KVK en Enterprise Europe Network, en een Hackaton.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?