Food Chain Innovation Challenge tegen voedselverspilling

3 juli 2024 Lineage
EVENEMENT | Op 19 november 2024 vindt de Food Chain Innovation Challenge plaats in Amsterdam. Lineage, leverancier van geïntegreerde, temperatuurgecontroleerde logistieke oplossingen, organiseert de wereldwijde competitie die studenten en startups uitnodigt om oplossingen te ontwikkelen en te pitchen voor het aanpakken van voedselverspilling.

Het is de tweede keer dat de competitie in Nederland plaatsvindt, vorig jaar onder de naam ‘hackathon’. Volgens organisator Lineage is het probleem van voedselverspilling urgenter dan ooit en mag Nederland, met al zijn kennis en innovatiedrang, niet ontbreken aan deze wereldtour.

Wereldtour

De Challenge strijkt in november neer in Amsterdam, Londen en San Francisco, waar deelnemers samenkomen om hun ideeën te presenteren aan een ervaren jury. De winnaar van elk van de drie evenementen wint een geldprijs. De drie winnaars strijden vervolgens op 16 december tegen elkaar in de online Super Food Chain Innovation Challenge. Wie deze wereldwijde Challenge wint, krijgt toegang tot een op maat gemaakt incubatorprogramma, dat de winnaar gaat helpen bij de ontwikkeling van het bedrijf en het verfijnen en effectief opschalen van de oplossing.

Categorieën

Deelnemers wordt gevraagd met betaalbare en schaalbare oplossingen te komen die zich concentreren op een van de vier categorieën:

  • Technologieën en strategieën om voedselverspilling te verminderen tussen de boerderij en de consument.
  • Nieuwe technieken en methoden voor het bewaren van voedsel om de levensduur van voedsel te verlengen en bederf tegen te gaan.
  • Verbeterde logistiek van de voedseldistributie om de beschikbaarheid van en de toegang tot gezonde voeding te vergroten in gebieden waar dit niet vanzelfsprekend is.
  • Tools en technologie om met behulp van datagestuurde inzichten en analyses toeleveringsketens te optimaliseren en verspilling tegen te gaan.

Geïnteresseerden in deelname kunnen zich hier aanmelden.

Bron: Lineage

Altijd op de hoogte blijven?