Foie Royale introduceert ganzenlever kroketten

Ganzenlever kroket_Foie Royale

Foie Royale introduceert een ganzenleverkroket met truffel op de Nederlandse en Belgische markt. De kroket wordt verkocht bij verschillende groothandels.

De ganzen en eenden van Foie Royale hebben volgens het merk een beter leven gehad en zijn niet volgestopt. De gezonde rode levers vormen de basis van de productlijn van Foie Royale. Deze gezonde levers worden na de slachting vervet, waardoor er geen dwangvoeding nodig is. Door dit gepatenteerde productieproces zijn de producten van Foie Royale volgens het merk op microscopisch niveau gelijk zijn aan Foie Gras. 

De ganzenlever kroket

De ganzenlever kroket is een nieuw product. Het product bestond nog niet omdat de combinatie van de receptuur en het bakproces niet eenvoudig is. Een andere reden was het gebrek aan diervriendelijke lever. Foie Royal wist dit allemaal samen te brengen met als eindresultaat een mini ganzenlever kroket met truffel van 30 gram.

Een krachtige kalfsbouillon vormt de basis. De salpicon is met een traditionele roux gemaakt. Aan deze salpicon is 18 procent Foie Royale ganzenlever blokjes, truffel en slagroom toegevoegd. Daaromheen zit een krokant broodkruim paneerlaagje dat het interieur van de kroket beschermd tijdens het bakken. Dit is belangrijk omdat tijdens het bakproces de ganzenlever smelt. De kroket heeft volgens de makers een zijdezachte smaak van lever in balans met alle ingrediënten. De kroket kan gegeten worden als luxe bittergarnituur, maar ook als onderdeel van een gerecht.

Dossiers
Lees ook
Kalfsvleescroquet met ­gebroken lavasblad

Kalfsvleescroquet met ­gebroken lavasblad

Voor de titel bekendste snack van Nederland staat de kroket al vele jaren in de top. Paul van Trigt deelt zijn recept Kalfsvleescroquet met ­gebroken lavasblad.

Vocking brengt culinaire bitterbal en kroket op de markt

Vocking brengt culinaire bitterbal en kroket op de markt

Het Utrechtse familiebedrijf Vocking brengt een eigen culinaire bitterbal en kroket op de markt. De worstenmakerij is vooral bekend van de Vocking leverworst.

Nationale krokettendag vrijdag 9 oktober

Nationale krokettendag vrijdag 9 oktober

Krokettenliefhebbers en krokettenbakkers maken zich op voor Nationale Krokettendag. Hoewel corona veel ondernemers hoofdbrekens bezorgt, wordt er vrijdag 9 oktober toch stilgestaan bij één van de populairste frituursnacks van het land.Nationale Krokettendag is op 9 oktober 2014 in het leven geroepen door uitgeverij Nijgh & Van Ditmar. Op die dag...