Foto: Unsplash

Vakbond FNV heeft het eindbod voor de nieuwe cao Slagersbedrijf afgewezen. De bond vindt de voorgestelde loonsverhoging van 2,7 procent te laag en dreigt met acties. Dat laat de vakbond weten in een persbericht.

John Klijn, bestuurder FNV Voedingsindustrie vindt de loonsverhoging van 2,7 procent te mager. “Terwijl de mensen die werken in de slagersbranche vanwege corona juist heel veel rekening hebben gehouden met hun werkgevers en in de laatste twee cao’s expres niet al te veel hebben gevraagd. In de slagersfabrieken, die de supermarkten als klant hebben, is nog nooit zo goed gedraaid”, aldus Klijn.

FNV laat weten uit-onderhandeld te zijn en een ultimatum te sturen naar de werkgevers. Ook dreigt de vakbond met acties. Met name in de grotere fabrieken is volgens Klijn de actiebereidheid hoog.

Reactie KNS

Op de website laat Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) weten samen met de Adviescommissie Sociale Zaken is gekeken of er ruimte is om het eindvoorstel aan te passen. De brancheorganisatie blijft in overleg met de vakbonden.  

“Eind april heeft KNS een uitgebreid en gedegen eindvoorstel bij de vakbonden ingediend na enkele onderhandelingsronden”, schrijft KNS op de website.  “Werkgevers én werknemers in de slagersbranche ervaren en dragen beide de nadelige effecten van de sterke prijsstijgingen en de negatieve invloed daarvan op de koopkracht. Werkgevers zijn bereid om werknemers zo goed mogelijk te compenseren. De realiteit is dat werkgevers voor langere tijd worden geconfronteerd met zeer hoge inkoopprijzen van vlees, verpakkingsmaterialen, brandstof en energie. Met stijgingen van tientallen procenten legt dat nu al een grote druk op de bedrijfsvoering, toekomstperspectief en op de mogelijkheden voor een nieuwe cao.”

Bron: FNV / KNS

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?