FNV dreigt met actie Vion Meppel

13 augustus 2012 Norbert van der Werff

MEPPEL - Vakbond FNV wil de actiebereidheid van de leden bij Vion Meppel peilen. FNV spreekt van een patstelling over het sociaal plan voor de te sluiten vestiging.

MEPPEL - Vakbond FNV wil de actiebereidheid van de leden bij Vion Meppel peilen. FNV spreekt van een patstelling over het sociaal plan voor de te sluiten vestiging.

FNV Bondgenoten stelt dat de partijen na twee gesprekken over een sociaal plan nog mijlenver uit elkaar liggen. 'Vion wil een koopje en dat gaat wat ons betreft niet gebeuren', beweert vakbondsbestuurder Ron Vos van FNV Bondgenoten.

Vion stelt echter dat er weliswaar twee bijeenkomsten zijn geweest maar geen besprekingen zijn gevoerd. 'De FNV heeft het voorstel direct onbespreekbaar genoemd. Dan is er geen dialoog mogelijk en dat vinden wij jammer', aldus woordvoerder Marc van der Lee.

De bond stelt dat Vion geen afspraken wil maken over een vangnetregeling voor oudere werknemers en de nieuwe kantonrechterformule wil toepassen. Bovendien wil het vleesconcern uitzendkrachten die al lang in dienst zijn geen vergoeding geven en wil de directie uitzendjaren die voorafgegaan zijn aan een vast dienstverband niet meetellen.

Vion wil via de media geen mededelingen doen over de inhoud van het sociaal plan. Het bedrijf zegt echter zijn  verantwoordelijkheid te nemen en een fatsoenlijk sociaal plan te willen afsluiten. 

Lees ook:

Vion Meppel: goed sociaal plan nodig (7 november 2008)

Meppel wil vertrek Vion tegenhouden (4 november 2008)

Vion sluit fabriek in Meppel (30 oktober 2008)


Bekijk ons nieuwsoverzicht voor:

Alle artikelen over Vion

Altijd op de hoogte blijven?