FNV: Acties van de baan

31 mei 2022 Redactie Vleesmagazine Kyle Mackie via Unsplash
Foto: Unsplash

FNV kondigt aan geen actie te gaan voeren voor een betere cao voor het slagersbedrijf. De vakbond en de werkgevers zijn toch tot een akkoord gekomen. De stakingen zijn van de baan en de leden van de vakbond hebben tot woensdag 15 juni de tijd om te stemmen over de nieuwe cao.

De lonen vormden het grootste struikelblok. De vakbond vond het eindbod voor een nieuwe cao te laag en stelde een ultimatum aan de werkgevers. Met name in de industriële slagerijen werd er gedreigd met stakingen. Nu is er een beter eindbod gekomen meldt FNV-bestuurder John Klijn (Voedingsindustrie).

De werkgevers sloten al wel een akkoord met vakbond CNV. De partijen spraken een initiële loonsverhoging van totaal 7 procent af, waarbij tweemaal 3,5 procent over het feitelijk brutoloon wordt toegekend, respectievelijk per 1 juni 2022 en 1 maart 2023.

Volgens Klijn heeft FNV nu betere afspraken gemaakt. “Daar komt nu eerst eenmalig € 375 bovenop en vanaf volgend jaar juni nog eens 1,25 procent productietoeslag. Al met al gaan mensen er in het tweede cao-jaar dan in totaal met 4,75 procent op vooruit.”

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?