FNLI bepaalt portiegroottes

Voor het gebruik van het energielogo zijn nu ook portiegroottes bepaaldDEN HAAG - De FNLI denkt de laatste drempel voor het voeren van het energielogo te hebben weggenomen. De FNLI rekent er daarom nu ook op dat veel bedrijven het logo gaan toepassen.

De FNLI doelt op de aanpassing van het gebruiksregelement dat betrekking heeft op multi-serveverpakkingen en portiegroottes. Samen met aangesloten brancheorganisaties heeft de FNLI portiegroottes bepaald. Hierdoor kan het energielogo nu worden toegepast op of bij alle verpakkingen voor voedingsmiddelen: zowel single-serve als multi-serve verpakkingen.

De wijzigingen op het reglement worden van kracht vanaf 15 juli 2006.

Een brede uitrol van het logo is volgens de FNLI van essentieel belang voor het slagen van het Convenant Overgewicht.

Lees ook
‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen

‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen

Verpakkingen verduurzamen in rap tempo. Als je niet verduurzaamt, verlies je het van de “groene” verpakking van de concurrent in het schap. Maar écht verduurzamen is vaak lastig en nog vaker duur. Dus dan doen we toch gewoon alsof?

Verpakkingsspecial 2021 nu te lezen als digitaal magazine

Verpakkingsspecial 2021 nu te lezen als digitaal magazine

Alea Publishers lanceert de jaarlijkse Verpakkingsspecial als digitaal magazine. Deze maand wordt de papieren editie meegestuurd met alle food titels.

Plus past vleesverpakkingen aan

Plus past vleesverpakkingen aan

Plus wil minder palstic gebruiken. Daarom pastte de supermarktketen de afgelopen jaren samen met de vleesleveranciers de verpakkingen voor vlees aan. Hiermee bespaart Plus bijna 200.000 kg plastic.