Finnen zijn echte 'gehaktlovers

attachment-001_food-image-VLS6372I01

HELSINKI – Finnen zijn gek op gehakt. De helft van de totale vleesconsumptie betreft gehakt of gehaktproducten.

HELSINKI – Finnen zijn gek op gehakt. De helft van de totale vleesconsumptie betreft gehakt of gehaktproducten.

Het vleesproduct is zo populair omdat het goedkoop en voedzaam is en het in allerlei vormen en gerechten kan worden gebruikt, blijkt uit Fins onderzoek.


Finnen eten volgens dat onderzoek dertig miljoen kilo gehakt per jaar.

Lees ook:

Gehakt voor één euro in schap C1000 (10 februari 2009)

Finnen vechten om Swedish Meats (29 november 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Finland

Alle berichten over gehakt

Lees ook
Inschrijving voor Lekkerste Bal Gehakt geopend

Inschrijving voor Lekkerste Bal Gehakt geopend

Slagers kunnen zich weer inschrijven voor de laatste KNS-vakwedstrijd van het jaar: Lekkerste Bal Gehakt van Nederland. Op 26 september vindt de keuring plaats. In tegenstelling tot afgelopen jaar is er dit jaar maar één ronde.De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de VAS in november. Winnaar 2018 In 2018 maakte Keurslagerij Marco van Strien de Lekkerste...

Smakelijk recept: Gegrild kalfsgehakt met pruim en abrikoos

Smakelijk recept: Gegrild kalfsgehakt met pruim en abrikoos

Met feestdagen zoals Moederdag, Pinksteren en Kerst mag het boterhambeleg wel wat luxer zijn. Vanuit die gedachte heeft Nathan Burggraaf dit gegrilde kalfsgehakt met pruim en abrikoos bedacht. ‘Het is een variant op ons recept voor gevulde kalkoen. Daaraan voegen we eveneens de wat zoete pruim en abrikoos toe.’ Door de gedroogde vruchten te gebruiken,...

Wereldbakker Wijnand maakt gehaktbollen

Wereldbakker Wijnand maakt gehaktbollen

Wereldbakker Wijnand uit Laren maakt een nieuwe variant op appelbollen: gehaktbollen.  Brood en vlees gaan goed samen. In deze tijd dat de zoetigheid de consument om de oren vliegt, gaan bakkers ook aan de slag met hartige producten. Naast het vertrouwde worstenbroodje en natuurlijk het saucijzenbroodje, zijn er in bakkerswinkels veelvuldig gehaktstaven...