
De finalisten van de verkiezing om de Lekkerste Bal Gehakt zijn bekend. Op donderdag 29 augustus vond de keuring plaats van deze door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) georganiseerde wedstrijd.
De jury bestond uit chef-kok Julius Jaspers, slager en winnaar van vorig jaar, Koen van Vugt en SVO-docent Ruud van Gils. Bij de keuring van de gehaktballen viel op dat bij sommige ballen een zure of zoute smaak de boventoon voerde, laat de KNS weten. De jury was het er unaniem over eens dat de gemiddelde consument eerder valt voor een bal met een frisse smaak dan een uitgesproken smaak. Conclusie jury: ‘Een bal die de finale heeft bereikt, is een echte krachtpatser. De ingrediënten kloppen als een bus waardoor de bal een lekkere, frisse smaak heeft waarbij het gehakt niet te rul maar ook niet te fijn is.’
De finalisten:
Slagerij Beerens, Eindhoven
Gelderblom Slagerij & Partyservice, Ridderkerk
Kwaliteitsslagerij De Schrans, Leeuwarden
Keurslagerij Van Strien, ‘s Gravenmoer
Slagerij Buth, Ooltgensplaat
Keurslagerij Willy Beerens, Liempde
Gelderblom Slagerij & Partyservice, Gorinchem
Slagerij Smit, Ternaard
Keurslagerij Jan Aarts, Ammerzoden
Mourik & Zonen Keurslager, Krimpen a/d Ijssel
Voorlopige top 5 voor de Lekkerste Gehaktvariant:
Gehaktbroodje, Slagerij van den Berk, Valkenswaard
Meat & Chocolate van Slagerij Beerens, Eindhoven
Pittig gehaktbroodje, Slagerij Henco, Leiden
Hazelnootgehaktje, Scharrelslagerij 't Oude Ambacht, Den Haag
Slagers Spekkoek, Gelderblom Slagerij & Partyservice, Ridderkerk
Op 12 september wordt de finale gestreden. De slager met de winnende gehaktbal en gehaktvariant wordt bekend emaakt tijdens de VAS-beurs. Op maandag 23 september om 16.00 worden daar de prijzen uitgereikt in de Spiegeltent.
Meer over de VAS-beurs in Vleesmagazine van 10 september.
Klik hier voor meer informatie over de wedstrijd van de KNS