Finalisten Grote Grillworsttest 2018 bekend

GGWT17_7097-272x181

De tien finalisten van Grote Grillworsttest 2018 zijn bekend. De jury heeft op 11 januari alle 101 inzendingen gekeurd. Er werd beoordeeld op basis van uiterlijk geur, kleur, smaak, consistentie en samenstelling.

De jury van 2018 bestaat uit: slager Koos van Essen, SVO-docent Paul Bohté en acteur en kookgekken Hugo Kennis en Jasper Gottlieb. Van Essen won in 2017 De Grote Grillworsttest. Paul Bothe is ervaren vakdocent bij SVO en jureert al voor de tweede keer bij de Grillworsttest. Hugo Kennis is chef bij tv-zender 24Kitchen waar hij programma’s maakt zoals Smaakpupillen, Grenzeloos koken en de Makkelijke Maaltijd on Tour. Ook presenteert hij samen met Jasper Gottlieb en zijn broer Marius Gottlieb ‘de Worsten van Babel’, een internetprogramma waarin met een dikke knipoog met eten wordt geëxperimenteerd.

Finalisten Grote Grillworsttest 2018

In alfabetische volgorde zijn dit de tien finalisten van de Grote Grillworsttest 2018:

  • Ambachtelijke slagerij Dennis van de Ven, Schijndel
  • Keurslager Rien Baas, Leerdam
  • Keurslagerij J. Braamskamp, Rolde
  • Keurslagerij Muilwijk, Ameide
  • Slager Traiteur Thonny Teerling, Bedum
  • Slagerij C. Verhoef v.o.f., Almere
  • Slagerij Henk Lotgering, Bunnik
  • Slagerij van de Weg, Oosterwolde
  • Slagerij van Tilburg, Sliedrecht
  • Wilbrink Uw Slager, Beekbergen

Prijsuitreiking

Op dinsdag 23 januari is de finalekeuring van de Grote Grillworsttest 2018. Op die dag worden de 10 genomineerde worsten opnieuw getest en nog een kritisch geproefd. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 8 februari.

Dossiers
Lees ook
KNS geeft update over CAO-onderhandelingen

KNS geeft update over CAO-onderhandelingen

Koninklijke Nederlandse Slagers geeft op de website een update over de cao-onderhandelingen. De brancheorganisatie en de vakbonden FNV en CNV Vakmensen hebben nog geen overeenstemming bereikt.

Slagersgehakt magerder dan supermarktgehakt

Slagersgehakt magerder dan supermarktgehakt

De Consumentenbond bracht 25 april het nieuws naar buiten dat mager rundergehakt in de supermarkt soms vetter is dan shoarma of spareribs. Dit geldt niet voor het gehakt van de slager, meldt Koninklijke Nederlandse Slagers.

Branche RI&E voor slagers

Branche RI&E voor slagers

Veel slagers hebben een brief ontvangen van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de verplichting van een RI&E voor slagers. Dat meldt branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) op de website.