Liefst 101 slagers hebben hun product ingestuurd voor de Grote Grillworsttest van de KNS. Aan de jury de taak om de ingezonden producten te keuren op geur, kleur, smaak en samenstelling. De vakjury bestaat dit jaar uit culinair journalist van de Telegraaf Felix Wilbrink, SVO-docent Paul Bohté en winnaar van 2016 Keurslager Frank van Gils.
De basis voor deze keuring is een grillworst die egaal gegrilld is en uiteraard ook een lekkere grillsmaak heeft. De 10 finaleproducten worden opnieuw gekeurd tijdens de finalekeuring op donderdag 26 januari. Voorafgaand aan de finalekeuring vindt een mysteryaankoop plaats om te zien of het consumentenproduct overeen komt met de wedstrijdinzending.
De prijsuitreiking vindt plaats op 9 februari in het Van der Valk Hotel in Tiel.
- Meer informatie: www.knsnet.nl/grillworst
- De finalisten in willekeurige volgorde:
Bedrijfsnaam | Plaats |
Slagerij Runderkamp - Havenhof | Volendam |
Keurslager Koen van Vught | Drunen |
Slagerij Meijer | Lekkerkerk |
AB Vleeswaren specialiteiten | Alphen a/d Rijn |
Slagerij Jan de Rooij | Berkel en Rodenrijs |
Kwaliteitsslagerij Simon van Schaik | Leiden |
Gildeslager Koekman | Nieuwegein |
Keurslager Rien & Irma Baas | Leerdam |
Keurslager Warmerhoven | Wateringen |
Keurslager Wim Koelewijn | Huizen |