Finale Het Beste Idee Van Varkensland

30 november 2021 Lauren Scheurwater

Op 9 december om 20.00 uur pitchen de finalisten van Het Beste Idee Van Varkensland hun idee voor een deskundige vakjury en een online publiek van ondernemers, experts en overige geïnteresseerden.

 

De zes finalisten van Het Beste Idee van Varkensland pitchen hun idee om de varkenssector een positieve en toekomstgerichte impuls te geven. Via een livestream vanuit theater Markant in Uden kunnen ondernemers, experts en overige geïnteresseerden vanuit huis en de vakjury vragen stelen aan de finalist en stemmen op wat zij het meest innovatieve idee vinden.

De zes finalisten

De finalisten die kans maken op de titel ‘Het Beste Idee van Varkensland 2021’ zijn: Kirsten van Hees en Joost Thijssen (inzicht in darmgezondheid); Coen en Marlijn van Gorp (Koken voor blije varkens); Marrit van Engen (Stalklimaat trimmen); Eelco van de Hoef, Wilko Hendriks, Rikjan Schuttevaar (Happy Feeder i.c.m. Agrumix Wroetstimulans); Ralf Theelen (De SFP brandklep) en studenten van Aeres Barneveld, Yuverta Boxtel en Faculteit Diergeneeskunde van Universiteit Utrecht (onderhuidse chip met gps-tracking). Deze laatste hebben een plek in de finale bemachtigd door middel van een wildcard.

De vakjury van 2021

De vakjury van dit jaar kiest samen met het publiek de winnaar. De vakjury bestaat dit jaar uit: Tim van de Mark - Varkenshouder en bestuurder NAJK (Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt). Froukje Kooter - Projectleider bij Kipster en lid Jong RDA (Raad voor Dieraangelegenheden). Karien Koenders - Dierenarts bij Dierenartsenpraktijk Lintjeshof en winnaar van de Europese PRRS Research Award 2021 van Boehringer Ingelheim; Marko Ruis - Docent-onderzoeker dierenwelzijn Wageningen Universiteit en Hogeschool VHL; en Jeroen Koks - Mede-oprichter Zonvarken, winnaar HBIVV 2020.

Stemronde

Na iedere pitch krijgt het online publiek vanuit huis de kans om live vragen te stellen aan de finalist. Na dit vragenrondje brengen zij en de vakjury hun stem uit. Deze stemmen worden bij elkaar opgeteld. Degene met de meeste stemmen wint de titel: “Het Beste Idee van Varkensland 2021”.

Altijd op de hoogte blijven?