FIA richt ondernemersvereniging op

10 september 2021 Mischa Brendel FIA

De Food Innovation Academy (FIA) heeft de FIA-bedrijvenvereniging opgericht.

Het doel van de vereniging is om samen met mbo- en hbo-opleiders binnen de FIA te voorzien in voldoende goedgekwalificeerde medewerkers in de food-productiebedrijven in de regio Rijnmond. Dit om dreigende tekorten tegen te gaan.

Met de komst van de vereniging wil FIA richting geven aan “de doorontwikkeling van de opleidingsprogramma’s, de onderzoekstrajecten en de imagoverbeterende activiteiten. Het onderwijs heeft daarmee een volwaardige, eenduidige gesprekspartner.”

De FIA is momenteel gevestigd in een oud gemeentekantoor in Vlaardingen, dat wordt omgebouwd tot een etalage voor de foodsector. Dit moet tevens een opleidingsplek worden “waar studenten in een praktijkomgeving worden gevormd tot bijvoorbeeld operator, kwaliteitsmedewerker, productontwikkelaar, verpakker, marketeer, logistiek medewerker, bakker of ijsbereider.” Zo heeft het gebouw onder meer een try&taste-ruimte, een techniekhal, het IJscentrum, diverse laboratoria, een brood- en banketbakkerij, een workshopkeuken, een instructielokaal voor zij-instromers en een auditorium.

Momenteel nemen er vijftien bedrijven deel aan de FIA-bedrijvenvereniging; geïnteresseerden kunnen contact opnemen met projectleider Hilco Wagenaar.

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?