Felle brand verwoest slachterij Danish Crown

attachment-001_food-image-VLS3378I01

BLANS- De slachterij van Danish Crown in Blans, is van zondag op maandag grotendeels verwoest door brand.

BLANS - De slachterij van Danish Crown in Blans, is van zondag op maandag grotendeels verwoest door brand.

De brand ontstond rond middernacht en legde het grootste deel van de productiegebouwen in de as. vooral de uitsnijderijen zijn getroffen. Volgens de directie bleef de slachtlijn gespaard. De kantoren, het vrieshuis en het energiecentrum van het complex liepen eveneens geen schade op.

De brandweerkorpsen hadden het vuur pas in de loop van vandaag  - 16 april -  onder controle, maar het blussen duurt nog uren.

Crisis

De concernleiding heeft alle productiechefs voor een acute crisisvergadering bijeengeroepen om zich te beraden over de verdeling van de verwerking over de overige slachterijen. Mogelijk wordt er in andere vestigingen ook in de weekeinden doorgewerkt om de capaciteit op te vangen.

In Blans zou juist met ingang vandaag de verwerking worden uitgebreid met 10.000 varkens naar 56.000 varkens per week. Vandaag zou Blans 10.000 dieren hebben moeten verwerken. In de getroffen slachterij werken duizend mensen.

Persoonlijke ongelukken deden zich tijdens de brand niet voor. Evenmin werden dieren gedood door het vuur. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Lees ook:

Danish Crown voert productie op

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Danish Crown

Al uw vleesnieuws kant-en-klaar op uw bord?

Abonneer u dan op onze GRATIS nieuwsbrief!

 

Lees ook
COV: oproep aan alle slachterijen om personeel te testen op corona

COV: oproep aan alle slachterijen om personeel te testen op corona

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) roept alle grote en middelgrote slachterijen op om hun personeel te testen op het coronavirus.‘De resultaten van de testen onder medewerkers van enkele Nederlandse vleesbedrijven gaven een onverwacht hoog percentage besmette werknemers. Om eventuele verdere besmetting voor te zijn en om werknemers in...

147 medewerkers van slachthuis Vion in Groenlo besmet met corona

147 medewerkers van slachthuis Vion in Groenlo besmet met corona

147 van de 657 medewerkers van een vleesverwerkingsbedrijf in Groenlo zijn besmet met het coronavirus. 79 van de besmettingen zijn vastgesteld bij medewerkers die in Duitsland wonen, de overige 68 besmette personeelsleden wonen in Nederland, meldt de GGD Noord- en Oost-Gelderland.Dat melden het ANP en VMT. Afgelopen week werd het slachthuis in Groenlo...

COV: ‘Oproep FNV kwetsend, ongefundeerd en ongepast’

COV: ‘Oproep FNV kwetsend, ongefundeerd en ongepast’

Kwetsend, ongefundeerd en ongepast. Zo kwalificeert Richard van der Kruijk, algemeen secretaris van de COV, de oproep van de FNV om hard in te grijpen in de vleessector. ‘Het is een klap in het gezicht van de duizenden werknemers, die zich dagelijks als een van de vitale beroepsgroepen inzetten voor onze voedselvoorziening.’Van der Kruijk snapt niets...