Felle brand verwoest slachterij Danish Crown

attachment-001_food-image-VLS3378I01

BLANS- De slachterij van Danish Crown in Blans, is van zondag op maandag grotendeels verwoest door brand.

BLANS - De slachterij van Danish Crown in Blans, is van zondag op maandag grotendeels verwoest door brand.

De brand ontstond rond middernacht en legde het grootste deel van de productiegebouwen in de as. vooral de uitsnijderijen zijn getroffen. Volgens de directie bleef de slachtlijn gespaard. De kantoren, het vrieshuis en het energiecentrum van het complex liepen eveneens geen schade op.

De brandweerkorpsen hadden het vuur pas in de loop van vandaag  - 16 april -  onder controle, maar het blussen duurt nog uren.

Crisis

De concernleiding heeft alle productiechefs voor een acute crisisvergadering bijeengeroepen om zich te beraden over de verdeling van de verwerking over de overige slachterijen. Mogelijk wordt er in andere vestigingen ook in de weekeinden doorgewerkt om de capaciteit op te vangen.

In Blans zou juist met ingang vandaag de verwerking worden uitgebreid met 10.000 varkens naar 56.000 varkens per week. Vandaag zou Blans 10.000 dieren hebben moeten verwerken. In de getroffen slachterij werken duizend mensen.

Persoonlijke ongelukken deden zich tijdens de brand niet voor. Evenmin werden dieren gedood door het vuur. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Lees ook:

Danish Crown voert productie op

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Danish Crown

Al uw vleesnieuws kant-en-klaar op uw bord?

Abonneer u dan op onze GRATIS nieuwsbrief!

 

Lees ook
Duits onderzoek: 'Coronavirus overgedragen over acht meter afstand'

Duits onderzoek: 'Coronavirus overgedragen over acht meter afstand'

Een medewerker van het slachthuis in Rheda-Wiedenbrück, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, heeft het coronavirus over een afstand van zeker acht meter overgedragen. Dat meldt de NOS.Dat was mogelijk door de bijzondere omstandigheden in het slachthuis, concluderen onderzoekers in een nieuwe studie naar de uitbraak in de vestiging van vleesverwerker...

Duitse slachterij Tönnies gaat weer slachten

Duitse slachterij Tönnies gaat weer slachten

Het grote Duitse slachtbedrijf Tönnies heeft de productie na een lockdown in de hoofdvestiging in Rheda-Wiedenbrück in beperkte mate hervat. Bron: VMT Half juni werd het bedrijf gesloten nadat circa 1400 van de 6000 werknemers besmet bleken met het nieuwe coronavirus. Dat bracht de autoriteiten ertoe plaatselijke en tijdelijke coronamaatregelen...

Subsidievraag Duitse vleesverwerker Tönnies na lockdown wekt wrevel

Subsidievraag Duitse vleesverwerker Tönnies na lockdown wekt wrevel

Duitse politici hebben zondag een vraag om overheidssteun van vleesverwerker Tönnies op de korrel genomen.Bron: VMT Bij ruim 1500 medewerkers van de vleesverwerker uit de stad Gütersloh was in juni een coronabesmetting vastgesteld die de autoriteiten dwong opnieuw een regionale lockdown in te stellen. Corona-uitbraak De uitbraak leidde tot een nationaal...