Feldman schrikt niet van 9000 overtredingen

13 augustus 2012 Norbert van der Werff

POSTVILLE – De Amerikaanse vleesverpakker Agriprocessors heeft een nieuwe CEO aangesteld. Bernard Feldman steekt zich in een wespennest, want het bedrijf is aangeklaagd voor meer dan 9000 overtredingen. Kennelijk laat hij zich daar niet door afschrikken.

POSTVILLE – De Amerikaanse vleesverpakker Agriprocessors heeft een nieuwe CEO aangesteld. Bernard Feldman steekt zich in een wespennest, want het bedrijf is aangeklaagd voor meer dan 9000 overtredingen. Kennelijk laat hij zich daar niet door afschrikken.

In mei werden bij een inval bijna vierhonderd illegale werknemers gearresteerd. Onder hen ook 32 kinderen van veertien tot zeventien jaar die werkten met gevaarlijke machines en chemicaliën. Elke dag dat een minderjarige medewerker een overtreding beging, wordt gezien als een feit. Dat verklaart het grote aantal overtredingen.

AgriProcessors levert in Amerika 60 procent van al het koosjere supermarktvlees en veertig procent van al het koosjere kippenvlees. Ook was het de enige Amerikaanse vleesverpakker die aan Israël mocht leveren.

Lees ook:

Negenduizend aanklachten tegen vleesbedrijf (10 september 2008)

Ook 'kinderarbeid' bij Agriprocessors (8 augustus 2008)

Pr-bureau moet imago vleesbedrijf oppoetsen (26 augustus 2008)

Celstraffen voor honderden illegale slachters (2 juni 2008)

Koosjere slachterij toch niet zo koosjer (13 mei 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Agriprocessors

Altijd op de hoogte blijven?