Feldman schrikt niet van 9000 overtredingen

attachment-001_food-image-VLS5693I01

POSTVILLE – De Amerikaanse vleesverpakker Agriprocessors heeft een nieuwe CEO aangesteld. Bernard Feldman steekt zich in een wespennest, want het bedrijf is aangeklaagd voor meer dan 9000 overtredingen. Kennelijk laat hij zich daar niet door afschrikken.

POSTVILLE – De Amerikaanse vleesverpakker Agriprocessors heeft een nieuwe CEO aangesteld. Bernard Feldman steekt zich in een wespennest, want het bedrijf is aangeklaagd voor meer dan 9000 overtredingen. Kennelijk laat hij zich daar niet door afschrikken.

In mei werden bij een inval bijna vierhonderd illegale werknemers gearresteerd. Onder hen ook 32 kinderen van veertien tot zeventien jaar die werkten met gevaarlijke machines en chemicaliën. Elke dag dat een minderjarige medewerker een overtreding beging, wordt gezien als een feit. Dat verklaart het grote aantal overtredingen.

AgriProcessors levert in Amerika 60 procent van al het koosjere supermarktvlees en veertig procent van al het koosjere kippenvlees. Ook was het de enige Amerikaanse vleesverpakker die aan Israël mocht leveren.

Lees ook:

Negenduizend aanklachten tegen vleesbedrijf (10 september 2008)

Ook 'kinderarbeid' bij Agriprocessors (8 augustus 2008)

Pr-bureau moet imago vleesbedrijf oppoetsen (26 augustus 2008)

Celstraffen voor honderden illegale slachters (2 juni 2008)

Koosjere slachterij toch niet zo koosjer (13 mei 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Agriprocessors

Lees ook
Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor van MULTIVAC. “Na de makeover staat er een kantoor dat klaar is voor de toekomst. Een eyecatcher waar we trots op zullen zijn.”

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het tweede deel met Jan Roy van Frio...

‘We delen kennis met nieuwe markten’

‘We delen kennis met nieuwe markten’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het eerste deel met Antoine de Bie...