Feestelijke editie Lekkerste Brabantse worstenbroodje in 2022

28 april 2021 Redactie Bakkers in bedrijf
Foto: Editie van 2020, Hans Elbers

Elk jaar vindt in Brabant de zoektocht naar het Lekkerste Brabantse worstenbroodje plaats. Totdat corona roet in het eten gooide. Maar deze wedstrijd voor onder andere Brabantse bakkers en slagers maakt een doorstart. Er komt nieuwe editie in 2022. Deze 25e editie wordt extra feestelijk. Dat laat de organisatie weten aan Omroep Brabant

De laatste volledige editie van het Lekkerste Brabantse worstenbroodje vond in 2019 plaats. Lars van Dongen won deze wedstrijd. In 2020 startte de wedstrijd wel, maar de finale kon vanwege corona niet doorgaan. De organisatie heeft besloten om met "een schone lei" te beginnen en niet door te gaan met de finalisten van 2020. Zij ontvangen een certificaat dat hun product finalewaardig is.

"Als we verder zouden gaan vanaf het moment dat corona alles stillegde, dan sluit je nieuwe deelnemers uit", zegt Ton Poppelaars, bestuurslid van Stichting ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’, tegen Omroep Brabant.

Het Brabantse worstenbroodje is een wedstrijd voor professionals (bakkers en slagers), studenten van het mbo en vmbo, en thuisbakkers. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College, Cingel College in Breda, Markland College, de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemers Vereniging, Stichting ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ en Omroep Brabant.

Bron: Omroep Brabant

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?