Feestelijke editie Lekkerste Brabantse worstenbroodje in 2022

Brabantse worstenbroodje 2020_foto  PB Hans Elbers

Foto: Editie van 2020, Hans Elbers

Elk jaar vindt in Brabant de zoektocht naar het Lekkerste Brabantse worstenbroodje plaats. Totdat corona roet in het eten gooide. Maar deze wedstrijd voor onder andere Brabantse bakkers en slagers maakt een doorstart. Er komt nieuwe editie in 2022. Deze 25e editie wordt extra feestelijk. Dat laat de organisatie weten aan Omroep Brabant

De laatste volledige editie van het Lekkerste Brabantse worstenbroodje vond in 2019 plaats. Lars van Dongen won deze wedstrijd. In 2020 startte de wedstrijd wel, maar de finale kon vanwege corona niet doorgaan. De organisatie heeft besloten om met "een schone lei" te beginnen en niet door te gaan met de finalisten van 2020. Zij ontvangen een certificaat dat hun product finalewaardig is.

"Als we verder zouden gaan vanaf het moment dat corona alles stillegde, dan sluit je nieuwe deelnemers uit", zegt Ton Poppelaars, bestuurslid van Stichting ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’, tegen Omroep Brabant.

Het Brabantse worstenbroodje is een wedstrijd voor professionals (bakkers en slagers), studenten van het mbo en vmbo, en thuisbakkers. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College, Cingel College in Breda, Markland College, de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemers Vereniging, Stichting ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ en Omroep Brabant.

Bron: Omroep Brabant

Lees ook
Epos staat straks met de foodtruck voor de deur

Epos staat straks met de foodtruck voor de deur

De coronamaatregelen dwingen ondernemers tot creatieve oplossingen. Dat geldt ook voor Epos. Creativiteit maakt rayonmanager Tom Rikkerink gelukkig. “We zijn begaan met de slagers. En we hebben alles in huis om ze een handje te helpen.”

De favoriete slager van kookboekenschrijver Vanja van der Leeden

De favoriete slager van kookboekenschrijver Vanja van der Leeden

Bij de Amsterdamse familieslagerij Vet vind je geen voorgesneden lapjes in de toonbank, maar grote stukken vers vlees die voor de klant op maat worden gesneden. Het is de favoriete slagerij van kookboekenschrijver, kok en foodstylist Vanja van der Leeden. “Alles kan hier.”

Keurslager van Linschoten succesvol met barbecuecatering

Keurslager van Linschoten succesvol met barbecuecatering

Keurslager Van Linschoten zit al sinds 1908 in de Rotterdamse wijk Kralingen. De slager is met recht een begrip in Rotterdam en bouwt ook daarbuiten steeds meer naam op. Dat heeft de slagerij te danken aan kwaliteit, ondernemerschap én het winnen van diverse nationale titels. Barbecuevlees is een belangrijk onderdeel voor de slager, die ook barbecuecatering...