Feestelijke editie Lekkerste Brabantse worstenbroodje in 2022

Brabantse worstenbroodje 2020_foto  PB Hans Elbers

Foto: Editie van 2020, Hans Elbers

Elk jaar vindt in Brabant de zoektocht naar het Lekkerste Brabantse worstenbroodje plaats. Totdat corona roet in het eten gooide. Maar deze wedstrijd voor onder andere Brabantse bakkers en slagers maakt een doorstart. Er komt nieuwe editie in 2022. Deze 25e editie wordt extra feestelijk. Dat laat de organisatie weten aan Omroep Brabant

De laatste volledige editie van het Lekkerste Brabantse worstenbroodje vond in 2019 plaats. Lars van Dongen won deze wedstrijd. In 2020 startte de wedstrijd wel, maar de finale kon vanwege corona niet doorgaan. De organisatie heeft besloten om met "een schone lei" te beginnen en niet door te gaan met de finalisten van 2020. Zij ontvangen een certificaat dat hun product finalewaardig is.

"Als we verder zouden gaan vanaf het moment dat corona alles stillegde, dan sluit je nieuwe deelnemers uit", zegt Ton Poppelaars, bestuurslid van Stichting ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’, tegen Omroep Brabant.

Het Brabantse worstenbroodje is een wedstrijd voor professionals (bakkers en slagers), studenten van het mbo en vmbo, en thuisbakkers. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College, Cingel College in Breda, Markland College, de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemers Vereniging, Stichting ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ en Omroep Brabant.

Bron: Omroep Brabant

Lees ook
‘Dankzij opleidingen met zelfvertrouwen aan de slag’

‘Dankzij opleidingen met zelfvertrouwen aan de slag’

Op haar dertiende ging Manon Cornelissen (19) aan de slag als afwashulp bij Slagerij John Neidhöfer in Den Oever en ze is er nooit meer weggegaan. Ze rondde twee slagersopleidingen bij SVO vakopleiding food af en is nu bezig met de mbo 4-opleiding Bedrijfsleider vers. “Ik ga aan de slag met het verlagen van onze inkoopkosten.”

Groeiende vraag naar verse voorbewerkte groenten van Snijpunt

Groeiende vraag naar verse voorbewerkte groenten van Snijpunt

In het Zuid-Hollandse De Lier is het barbecueseizoen al begonnen. Snijpunt, de specialist in verse voorbewerkte groenten, verwerkt hier wekelijks 100.000 kilo paprika en 35.000 kilo andere verse groenten tot halffabricaat. Een steeds groter deel van de groenten wordt geleverd aan vleesverwerkende bedrijven, die tijdens de zomerperiode vooral veel paprika-...

Eerste maatregelen Single Use Plastics

Eerste maatregelen Single Use Plastics

Slagers, bakkers en visdetaillisten krijgen vanaf 3 juli te maken met de Single Use Plastics-richtlijn (SUP), die door de EU is afgekondigd. Kanttekening daarbij: de Europese Commissie moet nog een document met exacte definities publiceren van de begrippen die in de richtlijn voorkomen. Wanneer mag je bijvoorbeeld stellen dat je product herbruikbaar...