FDA: 'gekloond vlees en melk' is veilig

13 augustus 2012 redactie

gekloond kalfWASHINGTON – Volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) is er geen gevaar verbonden aan de consumptie van zuivel en vlees van gekloonde dieren.

De FDA studeert al enkele jaren op de toelating van producten van gekloonde dieren. Drie jaar geleden werd al een studie gepresenteerd, die vooruitliep op de beslissing die waarschijnlijk aan het eind van dit jaar genomen wordt.

Het is overigens maar de vraag of er een markt is voor gekloonde karbonades. Volgens een niet nader genoemd consumentenonderzoek voelt 60 procent van de Amerikanen zich niet gemakkelijk bij het idee van vlees of melk van gekloonde dieren. De bezwaren zijn meer van ethische en religieuze aard, dan gebaseerd op angst voor voedselonveiligheid.

Ook is de industrie niet te spreken over levensmiddelen van gekloonde dieren. Zo heeft de zuivelindustrie, verenigd in de International Dairy Foods Association, volgens De Washington Post alles in het werk gesteld om de toelating van gekloonde producten tegen te houden.

Lees ook:
Chinese wetenschappers klonen BSE-bestendig kalf

Altijd op de hoogte blijven?