Familie Pluim verkoopt Keurslager de Haas

Slagerij Unsplash_uitsnede

Foto: Unsplash

Pluim en de Haas bv, waarvan Keurslager de Haas onderdeel is, was ruim 50 jaar in handen van de familie Pluim. Omdat er binnen de familie geen opvolger is, nemen ervaren food- & retailprofessionals Thomas en Marleen Kamphuis de onderneming over. 

In de jaren ‘60 begonnen de broers Pluim met hun vader Slagerij Pluim op de Beethovenlaan in Arnhem. Een echt familiebedrijf dat een belangrijke rol speelde in Arnhem. In 1995 sloegen de broers Pluim de handen ineen met Keurslager de Haas, ook een bekende Arnhemse slagerij. De start van Pluim en de Haas BV met vier winkels, een aparte productielocatie, kantoor, vijftig medewerkers en een trouwe klantengroep. Onder leiding van de broers Pluim groeide het bedrijf verder. In 2021 zijn er elf winkels; negen slagerijen in Arnhem, Bennekom, Ede, Oosterbeek en Velp met daarnaast een groentewinkel en bakkerij.

Broers Pluim

De twee broers, Joop (71) en Willem (68) Pluim, stonden jaren zelf aan het hakblok. Eerst in de winkel aan de Beethovenlaan en later in de productie. "Je bent slager, maar ook ineens een ondernemer. Wij hadden zelf de taken al verdeeld tussen de productie en verkoop", vertelt Willem. "Iedere winkel heeft zijn eigen chefslager en ook in de productie en op kantoor werken medewerkers waarmee we op deze manier hebben kunnen groeien", vult Joop aan. "Maar nu is het mooi geweest. Het bedrijf is toe aan nieuwe stappen en een nieuwe generatie."

Nieuwe generatie

Binnen de eigen familie was er geen opvolging. De broers vonden de nieuwe generatie is Thomas en Marleen Kamphuis. Twee ervaren food- & retailprofessionals, die na een loopbaan in binnen- en buitenland voor zichzelf wilden beginnen. Het aanbod om Pluim en de Haas te kopen, kwam op het juiste moment.

Afrika

Thomas en Marleen werkten de laatste acht jaar in verschillende landen in Afrika. Op alle plekken zagen zij hoe vlees een belangrijke plek innam binnen de cultuur.  "Werd er wat gevierd, dan werd erbij gegrild of gebarbecued", vertelt Thomas enthousiast. Nu zij terug zijn in Nederland zetten zij graag deze traditie voort. "Wij zien het als onze missie om de consument te inspireren en te laten genieten van mooie en eerlijke producten met aandacht voor dierenwelzijn en duurzaamheid. En het feit dat Keurslager De Haas niet alleen slagerijen heeft, maar ook een bakkerij en groentewinkel geeft hierin veel mogelijkheden", zegt Marleen.

Thomas en Marleen zijn ervan overtuigd dat de aanwezige kennis en ervaring binnen Pluim en de Haas, in combinatie met wat zij zelf meenemen aan opgedane ervaringen bij andere food- en retailbedrijven, een goede combinatie is voor toekomstig succes

Dossiers
Lees ook
Slagerij Meat Story zwaar getroffen door explosie

Slagerij Meat Story zwaar getroffen door explosie

Door de explosie die maandagnacht rond vier uur plaatsvond in de Poolse supermarkt in Heeswijk-Dinther en de brand die daardoor ontstond, is ook slagerij Meat Story zwaar beschadigd geraakt. De twee winkels liggen naast elkaar, zo meldt Omroep Brabant.De slager is zelf te emotioneel om te reageren. Hij kan het allemaal niet bevatten wat hem en zijn...

Van Wijk: ‘Zo creatief mogelijk met de ruimte omgaan’

Van Wijk: ‘Zo creatief mogelijk met de ruimte omgaan’

Jeroen en Inge van Wijk wilden hun Keurslagerij in Nieuwkoop graag een geheel eigen uitstraling geven én meer werkruimte creëren. Vooral dat laatste was een heel gepuzzel. Door onder meer de toonbank iets naar voren te halen en voor een hangend vleeswarenmeubel te kiezen, werd een aantal meters gewonnen. Deze extra ruimte komt vanwege de te verwachte...

Slagerij Broodbakker opent drive thru voor broodjes rookworst

Slagerij Broodbakker opent drive thru voor broodjes rookworst

Kwaliteitslager Marc Broodbakker in Naarden opende vrijdag een speciale ‘Broodje Rookworst Drive Thru’ naast zijn slagerij.De slager kwam op het idee om een drive thru te openen nadat hij hoorde dat een groepje studenten van de studie Event Management aan de Hogeschool Utrecht moeite had om in deze tijd een bedrijf te vinden om praktijkervaring op te...