Ex-directie vleesverwerker voor rechter

13 augustus 2012 Tom Van der Meer

ARNHEM - Twee directeuren van het Didamse vleesverwerkingsbedrijf De Liemers staan voor de rechtbank in Arnhem, vanwege geknoei met de boekhouding. Het bedrijf ging in 2003 failliet.

ARNHEM - Twee directeuren van het Didamse vleesverwerkingsbedrijf De Liemers staan voor de rechtbank in Arnhem, vanwege geknoei met de boekhouding. Het bedrijf ging in 2003 failliet.


De 2 broers staan terecht voor het onverzekerd laten werken en zwart betalen van illegale werknemers en valsheid in geschrifte. Ook worden ze beschuldigd van faillisementsfraude, omdat ze schuldeisers onrechtmatig zouden hebben bevoordeeld.


Het bedrijf zou Polen zonder sofinummer in dienst hebben gehad. Ook waren er werknemers aanwezig die niet op de loonlijst stonden en die cash betaald werden. Verder luidt de aanklacht dat het bedrijf heeft gesjoemeld met de boekhouding zodat geen premies betaald hoefden te worden, meldt De Gelderlander.


Voor de rechtbank in Arnhem hoorden beide broers de hoogste straf tegen zich eisen, namelijk 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden. Tegen het voormalige hoofd van de administratie eiste de officier van justitie 220 uur en 3 maanden voorwaardelijk en tegen de financiële man 180 uur werkstraf.


De rechter doet over 2 weken uitspraak.


Lees ook:


Benedik hoeft miljoenen niet te betalen (4 juni 2007)


Plukon: 'Geen schuld aan overbelading' (25 mei 2007) 


Eigenaar illegale slachtplaats voor rechter (23 februari 2007)


Rechtzaak: Van Rooi Meat slacht te veel (12 januari 2007) 


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over rechtszaken


Altijd op de hoogte blijven?